Muscat Dry 2010 - Alcovin Macin (Romania)

joi, 8 martie 2012

Un vin care a dat foarte bine la Premiile de excelenta Vinul.ro 2011 si pe care il mai incercasem si cu alte ocazii. M-am capatat cu aceasta sticla in urma vizitei la Alcovin Macin si despre care voi scrie cat de curand.

Culoare galben-pai stralucitoare. Nas tipic de Muscat, cu boaba de strugure bine coapta, note florale si mieroase dar si ceva ananas, plus pepene galben. Gustul este destul de plin, cu note citrice, de mar bine copt si putin musetel. Finalul sec este dominat de aceleasi nuante citrice si aluzii puternic minerale, usor sarate. Aciditate excelent integrata. Cei obisnuiti cu Muscat-ul demidulce sau dulce nu trebuie sa-si faca iluzii, acest vin este cat se poate de sec, mai ales pe finalul foarte reusit din acest punct de vedere si in post-gust. Cei care apreciaza variantele seci ale Tamaioasei Romanesti, vor gasi destula placere si in ast exemplar.

Foarte bun pentru ceea ce se doreste a fi. Pretul cred ca este undeva la 25 lei, la producator. O mica atentionare adusa celor de la Alcovin. Nu stiu daca este doar cazul sticlei mele, dar nu am gasit nicaieri vreo mentionare a anului de recolta. Stiu ca e vorba de 2010, pentru ca asa mi s-a spus si datorita mentiunii de castigator la Premiile Vinul.ro.


2 comentarii:

Berbecutio spunea...

Stim noi motivul...cand nu se scrie anul..

Ciprian spunea...

Ehh, nu stiu daca e cazul aici, dar e posibil :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp