Noblesse Feteasca Neagra 2009 - Vinex Murfatlar (Romania)

miercuri, 14 martie 2012

Stati linistiti, nu m-am apucat sa dau bani din propriul buzunar pe astfel de vinuri. Sticla in cauza a fost primita cadou. Dupa ce am incercat aceasta tentativa de Feteasca Neagra, m-am intrebat cum a reusit sa impuste 87 de puncte la Vinvest 2011, sau chiar 77 pct de la Vinul.ro.

Culoare rubiniu deschis, foarte asemanatoare unui Pinot Noir. Nasul este destul de ok, cu vagi aluzii de pruna afumata si cirese negre. Ideea este ca, dupa o prima "inhalare" care mai elibereaza ceva arome, totul se prabuseste apoi, dezvaluind doar un iz usor de alcool. Lipsit de persistenta si complet difuz. Gustativ, nu prea am ce povesti pentru ca vinul nu are cam nimic de spus. In afara de ceva senzatii de visina, in rest iti trebuie o imaginatie foarte bogata sa depistezi altceva. Complet inexpresiv, fara nici un orizont, fara pic de structura, corp apos si final remarcat doar prin notele acrisoare-sarate. Tanini? Ce-s aia? Doar aciditatea este buna, dar ineficienta in conditiile unui corp lipsa.

In concluzie, spun un mare pas.

Later edit: o corectie; este vorba de Vinex Murfatlar, nu de Crama Murfatlar. Alin, multumesc pentru atentionare!


13 comentarii:

alibus spunea...

Ciprian, daca nu ma ansel asta e un produs al Vinex Murfatlar si nu Crama Murfatlar unde lucreaza Razvan Macici, dar asa se intampla cand un producator isi insuseste denumirea unei zone...isi ia si laudele si injuraturile.

Ciprian spunea...

Alin, ai dreptate, m-am lasat dus de val :)) Rectific imediat

boris spunea...

Iar eticheta seama foarte mult cu cea de La Cetate!

George Mitea spunea...

Am trecut si eu pe strada Vinex Murfatlar aici si aici. Am observat si eu asemanarea cu La Cetate.

Ciprian spunea...

Boris, George,

Corect, asemanarea exista; dar daca te uiti atent la eticheta, forma se vrea a unui diamant :D Exista niste linii aurite in partea superioara care vor sa scoata asta in evidenta. Daca se vrea diamantul din noroi, n-au nimerit-o :))

George Mitea spunea...

Mai aproape de diamant a fost Castel Hinog, dar...dupa cum scriam acolo. Totusi noblesse asta costa vreo 18 lei in zilele noastre, pret la care exista multe altele care se pot bea mai cu succes.

Ciprian spunea...

Mda, pai la banii astia iau aproape 2 sticle de Frunza, nu mai zic de V-Drinks, Castel Huniade mai nou, Budureasca sau Crama Garboiu

Dan spunea...

Apropo de cadouri si Fetesti Negre: eu am primit de curand o Feteasca Neagra 2003 Demidulce de la Beciul Domnesc...Deci se poate si mai rau! Teroetic inca!
Intrebarea e sa o beau sau sa o pastrez pentru o viitoare intalnire cu blogerii, ca o sa o impartim impreuna?? :))

Ciprian spunea...

Chiar te rog, stii ca sunt un fan al vinurilor mature :))

Dan spunea...

La tine m-am gandit sa stii prima data: sa ii lipesc o eticheta de Bordeaux mai vechi cu capison cu tot si sa o prezint la viitoare degustare, cand ne vedem...:) Dar m-am gandit ca nu are rost sa ma urasti de la prima intalnire fata in fata..:))
Ce trebuie totusi remarcat este ca avem prieteni care ne pretuiesc....si asta conteaza cel mai mult. Deja vorab aia cu "Fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc eu" capata valente oenologice...

Ciprian spunea...

:)) Dane, credeai ca ma pacalesti cu un Bdx rosu demidulce? :D

Dan spunea...

Nu, nu... eram doar atent cand il in miroseai si la prima inghititura..:)

Ciprian spunea...

Hehe, sadic :))

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp