Five Climates Chenin Blanc 2011 (Africa de Sud)

duminică, 12 februarie 2012

Un vin produs de Boland Kelder, din zona Paarl, 12,5 % alc.

Voi fi scurt, ca si lichidul incercat. Nas destul de tipic si expresiv, pepene galben, mango si usoare tente citrice. In schimb, gustul m-a dezamagit. Subtire, ceva fructe albe dar fara vlaga, mijloc inexistent, final acrisor si abrupt. De post-gust nu poate fi vorba. Aciditate buna dar corpul vinului nu o sustine defel.

Poate am fost eu prins intr-o dispozitie proasta, dar ma cam indoiesc. Baubil dar cam atat.

18 lei - Kaufland. Pentru 7 lei in plus, prefer un Chenin de la Kanu.

Imagine a unui Sauvignon Blanc, dar este vorba de aceeasi gama

10 comentarii:

Berbecutio spunea...

Noi l-am baut la sfarsitul unei zile foarte friguroase, in care lichidele au lipsit definitiv din meniu. Ni s-a parut foarte bun, probabil si datorita laturilor sale apoase, necorpolente, acide. Chiar s-a vehiculat ideea la respectiva masa.

Ciprian spunea...

Pai da, Mihai, conteaza si contextul, ce-i drept. La mine nu a functionat, din pacate :)

Dan spunea...

Tradator de neam si tara..:) Ce noi nu aveam vinuri de astea produse la noi in Romania? sunt cu carul..:)

Anonim spunea...

Vinul despre care vorbiti aici este un vin din categoria celor de cea mai proasta calitate.Iar la noi sunt chiar mai proaste decat la ei.Cum va explicati ca vinul de la noi costa mai putin sau la fel ca la ei?Unde sunt taxele de import,tva-ul,impozitul,transportul etc?De multe ori aceste vinuri sunt contrafacute.Majoritatea vinurilor din Africa de Sud sunt comercializate printr-un intermediar din Marea Britanie care au si ei un comision.Daca aceasta sticla costa cam 3 euro la ei la retail-eri ,care ar fi pretul de vanzare catre un importator?Din Africa de Sud va recomand sa incercati vinurile produse de Klein Constantia,Haute Cabrierre sau Grand Provence.Va astept cu comentarii dupa!

Ciprian spunea...

Anonim, perfect de acord cu tine. Dar, pana una alta, cam astea sunt exemplarele care se gasesc pe rafturile noastre. E cam greu sa gasesti un Klein Constantia pe la noi (nici nu cred ca-l aduce cineva), numele care merita din Africa de Sud se gasesc in afar si nu toti isi permit sa le achizitioneze. Asta e, nu tot ce zboasra se si poate manca, dar noi incercam. De aceea insist sa se scrie si despre vinurile mai putin reusite, sa nu fie trecute asa usor in uitare :)

Ciprian spunea...

Asa-s eu, mai cosmopolit :)

Berbecutio spunea...

Ma indoiesc in legatura cu "de cea mai proasta calitate"; cand se ia decizia de export e cineva care cantareste vinul..si din partea vanzatorului si din cea a producatorului. Care idiot se leaga la cap cu posirci? Parca aud asa..niste ecouri de pe grupul Wine, confirmate si de "spelling" :))

Whatever...ma gandeam ca astia de la Kaufland vand la pret diferit in functie de ...cine stie ce parametri. Din cate imi aduc aminte l-am luat din Giurgiu la exact 20 de lei.
Uff..tot uit sa ma abonez la raspunsuri...poate ar fi mai bine sa ne ajute google cu setarea asta implicita, sa poti sa te dezabonezi doar...

Berbecutio spunea...

a producatorului si a cumparatorului...sorry

Darius Tulbure spunea...

Degustat azi. Absolut groaznic. De chiuvetă. Probabil a văzut zile mai bune, dar acum e de nebăut. Mineral, da, din belşug, dar şi sulfuros şi cu gust de drojdii şi mai ştie naiba ce note reductive sau de alt fel. Parcă aş bea apă sulfuroasă. Pepene stricat. Câine ud...

Ciprian spunea...

Darius, ti-am mai spus, dupa ce sta cel putin 1 an pe rafturi, cam nasol :) Suna si a sticla cu probleme asta

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp