Participanti la Provino Cluj-Napoca, 15-18 martie 2012

duminică, 26 februarie 2012

Dupa succesul primei editii Provino, desfasurate anul trecut la Iasi, cei de la ABplus Events s-au hotarat sa-si largeasca orizonturile de organizare. De data aceasta, un prim eveniment pe 2012 va avea loc la Cluj-Napoca, in perioada 15-18 martie 2012, la Grand Hotel Napoca.

Pana la momentul acestei postari, noutatile s-au succedat cu repeziciune, asa ca voi incerca deocamdata sa va prezint, pe scurt, care vor fi principalii participanti din baricada producatorilor autohtoni.


Incepem cu cei de la Gramma care, pentru editia PROVINO Cluj Napoca, vor lansa noile vinuri produse din recolta anului 2011: Gramma Aligote 2011, Gramma Feteasca Regala si Gramma Cuvee Visan 2011. Totodata, surpriza editiei o vor constitui 3 cupaje, brand propriu facute pentru un om de afaceri clujean, pasionat de vin.

Vinarte se va prezenta in fata publicului cu vinuri din alti ani de recolta decat cele prezentate la PROVINO Iasi. In Expozitia PROVINO vizitatorii vor putea degusta vinurile Vinarte din Gama Colectie si vinurile din Gama Enoteca.

Crama Oprisor va lansa in cadrul Festivalului PROVINO de la Cluj-Napoca vinurile La Cetate, Tamaioasa Romaneasca 2011, Caloian Rose 2011, Caloian Sauvignon Blanc 2011 si Rusalca Alba 2011. Pe langa aceste premiere, vor mai fi prezentate si gamele de vinuri Jderu, Calauza, Maiastru, Caloian, Rusalca Alba, Dragaica Rosie, La Cetate, si altele.

Gigantul Murfatlar va participa cu produsele premium, iar vizitatorii festivalului vor avea parte atat de lansari de produse cat si activari ale produselor existente.

Domeniile Boieru  participa cu o selectie de vinuri de pe dealurile din zona Ciumbrudului, nu mai tinere de 2009, respectiv 2010.

Compania Jidvei va participa cu vinurile deja cunoscute consumatorilor – gamele Grigorescu, Clasic, Premiat, Tezaur, Castel, etc.

O prezenta interesanta va fi Crama Nomibo, un mic producator din zona Dealu Mare. Vinurile rosii de calitate rezerve, Feteasca Neagra, Merlot si Pinot Noir, sunt stabilizate si invechite 12 luni in baricuri de stejar romanesc, lucrate manual. Vinurile albe de calitate rezerve ce vor fi prezente in festival sunt Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba si Chardonnay. De asemenea, vor fi Feteasca Neagra, rezerve 2008 si 2009, si Tamaioasa Romaneasca 2010 si 2011, care se exporta in Antwerpen, Belgia.

In sfarsit, Budureasca lanseaza cu ocazia Festivalului PROVINO Cluj – Napoca 2012 noua gama de vinuri albe dedicate HoReCa. Astfel, unul dintre producatorii mei preferati sub raport calitate-pret, va prezenta in premiera: Sauvignon Blanc 2011 sec, Chardonnay 2011 sec, Tamaioasa Romaneasca 2011 sec, precum si un Pinot Noir de 2009, sec - o editie limitata de 2000 de sticle.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp