Kanu Chenin Blanc 2009 (Africa de Sud)

miercuri, 10 august 2011

Dupa cum bine remarca si George intr-un post de pe al sau blog, Galati s-a transformat intr-un oras al minunilor, in ultima vreme. Dupa ce Otelul Galati a provocat, probabil, cea mai mare bucurie acestui oras, iata ca a mai rasarit ceva ce nu credeam ca am sa vad vreodata pe aici: un magazin specializat de vinuri, ba chiar si wine bar daca doriti sa consumati la fata locului. Dar despre noul magazin Le Marche, caci asa se numeste stabilimentul cu pricina, voi face un post separat, asa ca voi trece direct la primul vin incercat pe terasa acestuia: un Chenin Blanc sud-african, produs de Kanu.

Culoare galben deschis, cu usoare reflexii aurii. Nas puternic, dominat de note de pepene galben, citrice si o gramada de mango, dar si o usoara tenta minerala, foarte placuta. Gust neasteptat de plin, textura destul de cremoasa, fructe exotice de toate neamurile, ceva caisa si piersica, citrice. Aciditate medie care balanseaza bine fructul, finish mediu si curat. Totusi, exemplul de fata este mai mult un demi-sec, restul de zahar simtindu-se destul de bine spre final. Din fericire, aceasta usoara dulceata completeaza fericit intregul tablou.

Dupa cum am tot spus pe aici, Lumea Noua imi surade din ce in ce mai mult in departamentul vinurilor albe. La cei 25 de lei/sticla, acest Kanu este o cautatura buna. 9 lei daca doriti sa-l serviti la pahar, dar nu vi se pare mai convenabil la sticla? :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp