(P) Pahare si carafe lucrate manual dar si butoaie de stejar romanesc, la festivalul Provino

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Dupa cum era de asteptat, in cadrul festivalului Provino (Iasi, 3-6 noiembrie 2011), nu veti avea parte doar de vinuri, ci si de diverse accesorii sau echipamente conexe domeniului viti-vinicol. 

 Astfel, Andre Cristal va prezenta publicului participant la Provino, pahare, carafe si decantoare lucrate manual. Compania brasoveana exista pe piata din anul 2005 si a fost infiintata cu scopul de a duce mai departe traditia mestesugului sticlariei. Iata si declaratia reprezentantilor Andre Cristal: "Pentru noi festivalul PROVINO este important intrucat ne ofera ocazia de a ne promova produsele si de a gasi clienti noi. Imbinam arta cu utilul iar creatiile noastre lucrate manual sunt inregistrate la Oficiul  de Stat pentru Inventii si Marci".


Pentru producatorii interesati, dar si pentru micii intreprinzatori din domeniu, trebuie sa amintesc si participarea companiei argesene Butirom Baril, specializata in producerea butoaielor din lemn de stejar. Butoaiele sunt fabricate din doage de stejar  romanesc, din varietatea Quercus Petraea si Quercus Robur. Aceste specii de stejar, dezvoltate in Romania in padurile ce se gasesc de-a lungul paralelei 45, la aceeasi longitudine cu padurile  franceze  Allier, Vosges si Nevers, sunt considerate a fi similare cu cele din Franta. 

Butirom Baril are o experienta de peste 10 ani in prelucrarea butoaielor de stejar cu capacitatea intre 225 de litri si 500 de litri, utilizate pentru invechirea vinului si a coniacului. Vinurile maturate in butoaie fabricate din lemn de stejar romanesc, atat vinuri albe cat si rosii, prezinta arome pretioase, un continut redus de tanini si o buna pastrare a caracteristicilor de fruct ale strugurilor.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp