Shopping online pe cipwine.blogspot.com!

vineri, 6 mai 2011

Incepand de astazi, in partea dreapta a imaginii, puteti accesa o noua sectiune dedicata cumparaturilor online. Este vorba de vinuri, bineinteles.

Aceasta oportunitate s-a nascut gratie unui parteneriat cu magazinul de vinuri Good Point, din Iasi. Livrarile se efectueaza in 48 ore de la confirmarea comenzii, pe intreg teritoriul land-ului mioritic. Cum se intampla in astfel de cazuri, o comanda mai mare este in avantajul cumparatorului.

Raportul calitate-pret este unul bun, mai ales in comparatie cu alte magazine online de pe la noi. Asa ca va invit sa profitati de o asemenea facilitate, care sper sa vina in intampinarea dorintelor Dvs.

In incheiere, ramane doar sa va urez: Spor la cumparaturi!

14 comentarii:

Marcel Simota spunea...

Remarcabila afirmatia referitoare la raportul calitate pret.

Ciprian spunea...

Stati linistit, comparatia a fost facuta cu alte magazine :) Se stiu ele prea bine

Dan spunea...

Buna ideea...
Problema la noi este cu distributia (curieratul) care pe langa faptul ca cer niste taxe destul de mari, ai toate sansele sa ajunga doar cioburile la tine sau chiar sticla goala daca dai peste un baiat mai petrecaret...
Oricum la noi se cam sare calul cu pretul vinurilor de import in ceea ce priveste pretul...daca te iei dupa ele parem piata premium.

Ciprian spunea...

Dan,

In ceea ce priveste curierul, sa stii ca, atat magazinele cat si producatorii, au devenit mai atenti la ambalaje. Asta o spun din propria experienta. Pana acum nu am avut surprize neplacute. Preturile pentru curier sunt destul de mari daca iei o cantitate mica; cu cat creste cantitatea achizitionata, cu atat tarifele devin mai convenabile. Asa este si in afara, si tot din propria experienta o spun :)

La partea cu preturile pentru vinurile de import iti dau dreptate. Din pacate, cam toate magazinele de la noi au adaosuri uriase pt astfel de vinuri. Oricum, Good Point mi se pare ceva mai decent fata de alte magazine de profil, mai ales cele din Bucuresti. Nu e nevoie sa le numesc, cred ca le stim cu toti. Un alt magazin cu adaosuri cat se poate de umane este cel al D-lui Simota, din Piatra Neamt. Deci, se poate...

Dan spunea...

Eu cred ca am ramas tarat de la cateva experiente nefaste cu firmele de curierat...bine nu in cazul vinurilor, dar de atunci nu asociez lucrurile fragile cu abilitatea romanilor de a presta un serviciu de transport in mod corect.
Ehh..acu Bucuresti = "for the love of money" in toate domeniile, deci nu mira. Dpdv economic e ca si cand ai plati o "prima" la toate marfurile si serviciile doar pt. "privilegiul" (?!?!) de a locui in capitala tarii. Si cum vinul (mai ales cel importat) la noi e vazut ca obiect de lux nu ne dezmintim nici aici..
Si oricum volumele mici pe care le aducem din afara justifica intrucatva adaosurile mari, pe principiul rulaj mic/adaos mare = profit

Ciprian spunea...

Dan, ai dreptate la faza cu Bucurestiul :) Problema preturilor la vinurile de import am tot semnalat-o, peste tot pe unde am putut. Pana la urma, analizand problema, am ajuns la concluzia ca principalul motiv este, pur si simplu, lacomia unora si dorinta de a face bani peste noapte.

De ex, comerciantul belgian de unde ma aprovizionez, are preturi decente in comparatie cu altii, si nu pot spune ca are volume mari pt fiecare vin in parte. Asta e una dintre scuzele frecvente invocate la noi, dar din pmdv e un bullshit de adorit copiii.

Iti dau un singur ex edificator, fara a da nume. Am luat un vin de Alsacia de la o crama de le noi, sticla fiind importata direct de acest producator. Aceeasi sticla se poate gasi la un magazin din Bucuresti, la pret dublu, in conditiile in care nu este nici importator, nici nimic, decat un simplu distribuitor. Aici ce naiba mai poate invoca? Preturile de curierat? :)) Este trist...

Dan spunea...

Hmmm..sa imi dai si mie un link cu sursa respectiva, daca nu e cu banat...
Interesant...Ce ai luat de Alsacia? Gewurztraminer, Pinot Gris, Muscat, Riesling? Sunt curios si eu la un Gewurtztraminer si un Muscat de Alsacia. Am auzit lucruri bune despre ele...

Ciprian spunea...

Pai sa-mi lasi adresa ta de email, sau imi poti scrie pe adresa mea si iti trimit lista; nu are site, e private :) Vezi ca eu o postare pe blog exact pe subiectul asta http://cipwine.blogspot.com/2011/02/la-noi-vs-la-ei-o-mai-veche-problema.html

Am luat un Pinot Gris Hugel, am si scris despre el. Sunt vinuri excelente si cu un raport calitate-pret f bun

Dan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Berbecutio spunea...

Chiar daca e relevant in primul rand pentru vinurile de import, adaosurile practicate de majoritatea magazinelor din Bucuresti sunt mari si in cazul vinurilor autohtone. Am vazut exemple despre care stiam ca pleaca la 25 de lei/sticla din crama, ajungand aici la 29-42 lei/sticla. Apai de la 18 la 70% e cale lunga.
Si as mai aminti ceva: adaosurile comerciale practicate de carciumi/restaurante/baruri. Poate unul din 100 au preturi mai mici de dublu pretului din hyper-market. Cand vinzi cuie la bucata e normal sa ai 100-200% adaos, dar cand vinzi Mercedes-uri o mai fi la fel? Pai in Romania vinul e considerat un lux indiferent in ce oras/cartier/bodega te gasesti - si aici cred ca ar mai avea de lucrat producatorii.

On topic: e de apreciat colaborarea (tuturor?) blog-erilor. cu acest magazin din Iasi, care intr-adevar are preturi de bun simt. Preturile de curierat insa sunt foarte mari. 19 lei/sticla?!? Pai si daca iei una de 200 de lei parca n-ai mai da 10% pe transport. Cand vrei mult vin - te duci si iei de la sursa (magazin, crama, distribuitor de Horeca - da da, unul din cei mai mari distribuitori din Buc mi-a zis ca-mi poate aduce acasa orice, cu conditia ca valoarea sa fie de minim 40 de lei. La ce pret? Acelasi cu care vinde in carciumi, foarte usor sub preturile de hyper-market; o sa fac un test saptamana viitoare sa vedem daca nu cumva doar s-a laudat).

Ciprian spunea...

Berbecutio,

La problema transportului, situatia este cam aceeasi peste tot. De aceea este avantajos sa iei mai multe sticle. De ex, crezi ca mie imi convine sa dau 16 Euro per sticla, atunci cand imi cumpar vinurile din Belgia? In schimb, daca iau 3 sticle, ma costa 20 Euro; daca iau 4-6 sticle, dau 27 Euro. Si vorbim aici de cele mai mici tarife de care ma pot bucura; este posta traditionala, si nu curier. Asa este peste tot, nu numai la noi.

Berbecutio spunea...

Hehe, 27E pentru 6 bunataturi din BE e chiar o afacere de nerefuzat.
Cat despre situatia de la noi, stiu ca astea-s preturile de curierat si tocmai din cauza lor am indoieli in privinta succesului acestei strategii de promovare.

Ciprian spunea...

Stai linistit, nu urmaresc sa ma imbogatesc din chestia asta :))

Maverick spunea...

online beer great to see.. now i can enjoy whenever i want.

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp