Domaine Piron-Lameloise Chenas Quartz 2010 (Franta)

luni, 29 aprilie 2013

De obicei, atunci cand dau de un vin excelent, incerc sa ma abtin de la descrieri stufoase, epitete marete, insirarea trilioanelor de arome pe care bestia creier ti le baga sub nas de nicaieri. Este si cazul acestui minunat Beaujolais, produs in cea mai mica regiune din legiunea celor zece cru-uri ale zonei.

Rubiniu deschis si transparent, tipic pentru un Gamay. Nas la fel de tipic, cu o aura de naturalete debordanta; fructe rosii proaspete, cirese negre, toate invaluite de un strat de pielaraie si condimente uscate. Nu prea ai cum sa-l ratezi intr-un blind, daca ai baut destul Beaujolais la viata ta. Gustativ, am avut parte de un echilibru desavarsit, corp usor spre mediu, dar cu o concentratie si puritate a fructului absolut fantastice. Astfel de vinuri se duc pe gat cu o viteza ametitoare, trebuie sa ai mare grija cate sticle ai pe langa tine. Suculent peste limita admisa, aciditate beton si taninuri fine dar bine infipte. Cu toate ca pare usor in exprimare, ofera o senzatie de seriozitate in plus, fata de alte cru-uri din regiune. Final mediu-lung, consistent si suculent.

Mare pacat ca aasemenea vinuri se fac din ce in ce mai rar pe a noastra planeta a densitatii si corpolentei excesive. Nu mai pot spune decat atat: mai da-mi una, garcon!

In jur de 11 euro - Vinatis.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp