Domaine Le Colombier 2009 Vieilles Vignes (Franta)

marți, 2 aprilie 2013

Inca un vin din zona Rhone-ului, mai exact din apelatiunea Vacqueyras. Un domeniu foarte apreciat de guru Parker si, in acest caz, trebuie sa-i dau dreptate. Vin obtinut din vii vechi de peste 60 de ani, cupaj de Genache 80% si Syrah 20%.

Culoare rubiniu inchis, cu reflexii visinii. Nas de intensitate medie, debuteaza cu note de fructe rosii si continua cu aluzii de afumatura, carne cruda, masline negre, condimente uscate, piper si pamant. Tipicitate cat cuprinde. Gustativ am fost intampinat de un atac mediu dar foarte bine pronuntat, cu un mijloc de fruct proaspat si pur, concentratie buna. Greutatea este foarte bine dozata si nicidecum agasanta sau obositoare. Dar punctul forte al vinului il reprezinta aciditatea monstruoasa de-a dreptul. Gura iti este spalata instant, prospetimea fiind la cote inalte. Taninurile sunt foarte fine si bine coapte, final mediu-lung, dominat de visina putreda si condiment. Nivelul de alcool - 14,5% - nu-l simti absolut deloc, fiind omorat din fasa de aciditatea fenomenala.

Cred ca este cel mai proaspat vin de 14,5% alc, pe care l-am baut pana acum. Cei din Lumea Noua ar trebui sa ia notite cum sa faci un monstru de genul asta fara sa te oboseasca dupa jumatate de pahar. E posibil ca pe unii sa-i indeparteze acest nivel ridicat de aciditate, pe mine in nici un caz. Sticla s-a terminat intr-un timp record.

In jur de 12 Euro, de la un comerciant belgian. O gramada de vin la banii astia, parol.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp