Les Champauvins 2009 - Domaine Grand Veneur (Franta)

miercuri, 24 aprilie 2013

Un nou Cotes du Rhone semnat de un foarte cunoscator producator din zona, Alain Jaume & Fils. Dupa cum am tot spus pe aici, cred ca vinurile de Rhone ofera, in acest moment, cel mai bun rpc de pe planeta. Nivelul de calitate a crescut atat de mult la toate nivelurile de clasificare, incat poti merge la sigur indiferent de cat esti dispus sa scoti din buzunar.

Culoare rubiniu intens, sanatos, dar departe de a fi in zona opaca. Nas tipic, cu note de carne cruda, piper, condimente uscate, fructe rosii si negre de toate neamurile. Gustativ, am fost intampinat de un atac viguros, vinul iti invaluie toata gura cu note de fruct proaspat, afine mure, cirese negre. Aciditatea foarte buna se completeaza perfect cu taninurile fine dar ferme. Final mediu, cald, condimentat si cu o foarte placuta senzatie de mineralitate. Cu adevarat remarcabila este integrarea nivelului de alcool. Atunci cand vezi 15% inscris pe eticheta, te-ai astepta sa-ti sara volatilii in nas sau ca vinul sa fie fierbinte pe final. Da' de unde, frantujii demonstreaza inca o data ca sunt maestri in a realiza un echilibru de invidiat, chiar si in cazul unor asemenea "bombe".

Un vin modern, fara indoiala, dar unul care aduce in plus un strop de prospetime si o senzatie de putere controlata. Nu te agaseaza de la primul pahar, ci te indeamna sa iti mai torni unul. Sa fie primit, am zis.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp