Feteasca Regala Special Reserve 2008 - Halewood (Romania)

joi, 25 aprilie 2013

Despre surprinzatoarea varianta 2007 puteti citi cateva impresii aici. Acum a venit randul si celei din 2008, daca tot zacea ratacita pe raftul din cimitirul Billa. Si voi lua in calcul inclusiv varianta 2009, pentru a completa o mini verticala inedita si plina de surprize neasteptat de placute pana acum. 

Culoare galben-auriu deschis si intens. Nasul are destule puncte comune cu suspectul 2007, mai ales prin notele de musetel, tei, fosili si fructe albe. Doar ca in acest caz, intensitatea este ceva mai mare, iar in plus apare o ciudata impresie mentolata. Gustativ, vinul gadila placut papilele, este rotund, direct si ceva mai light decat cel din 2007. Aciditatea este foarte buna, iar pe final ai senzatia clara ca ai muscat dintr-o gutuie. Post-gust mediu, dominat de senzatii citrice racoritoare.

Ce naiba sa-ti poti dori mai mult la 18 lei? O Feteasca Regala matura, expresiva si care, in conditii normal de pastrare, pun pariu ca ar evolua si mai interesant. Oricum, nu ma asteptam neam la o asemenea prestatie. Nu pot decat sa-mi dau singur o palma prieteneasca pe umar si sa ma felicit pentru inspiratie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp