St. Ilona Olaszrizling 2009 Somlo - Kreinbacher (Ungaria)

duminică, 18 noiembrie 2012

Olaszrizling este echivalentul Riesling-ului italian, asta sa lamurim problema din start. Kreinbacher este un mic producator din zona Somlo, recunoscuta pentru obtinerea vinurilor din acest soi. Din cate am descoperit pe gugal, vinul cu pricina s-a odihnit circa 10 luni in butoaie mari de stejar.

Culoare galben-pai intens. Nas nu din cale afara de expresiv, ba chiar destul de mut. Note lemnoase, usor florale, o idee de telina si ceva para coapta. Dar aromele vin, gadila putin narile si dispar in eter. Din fericire, gustativ se prezinta ceva mai in forma, destul de plin, rotund, fructe albe, mar golden, aciditate inca ok si un final scurt, cu aluzii migdalate. Nivelul alcool-ului este cam naravas - 14% - si sunt momente in care "arde" putin pe gat.

Un vin care nu ofera revelatii dar, fara indoiala, este mult mai focusat decat Ezerjo de la Frittmann. In jur de 25 lei/sticla, dar am observat si preturi mai mici pe unele site-uri unguresti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp