Ceptura 2009 - Unicom Production (Romania)

marți, 20 noiembrie 2012

M-am tot invartit pe langa acest vin, sa-l iau, sa nu-l iau, dar mai intotdeauna altele au fost prioritatile. Sansa a aparut la Ethic Wine, acest Ceptura fiind unul dintre vinurile care m-au impresionat destul de mult. Dintre cele romanesti incercate cu acea ocazie, baiatul mijlociu de la Davino a cam maturat cu restul pe jos.

Culoare rubiniu intens si dens. Nas intunecat, cu note de cafea, lemn, fructe rosii si negre, coacaze, prune proaspete si afumate. Plus ceva cernelos, grav si care iti induce o senzatie de seriozitate. Intens dar nu neaparat over the top. Gustativ, se continua linia nasului, corpolent, degraba atacatoriu de gingii, rotund, cu o concentratie a fructului foarte buna in mijloc. Aciditatea buna si taninurile ferme, dar bine integrate, se combina fericit oferind structura atat de necesara unui vin de calibrul asta. Final mediu spre lung, cu note de condimente uscate si piper.

Un vin foarte serios pentru cei in jur de 40 lei ceruti. Nu are finete sau eleganta deocamdata, dar sunt foarte curios cum va arata peste cativa ani. Detine destul material pentru a rezista. Comparativ cu un Cab + Shiraz 2009 de Lacerta, degustat cu aceeasi ocazie, Ceptura l-a spulberat. Parerea mea, bineinteles.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp