Ronchedone 2009 - Ca' dei Frati (Italia)

joi, 8 noiembrie 2012

Un vinut foarte interesant acest exemplar italienesc. L-am incercat cu ocazia orgiei bahice din magazinul Ethic Wine de acum cateva zile si, sincer, a cam venit in topul preferintelor, la mare bataie cu un alt italian. Dar despre acesta din urma, voi face o postare separata.

Acest Ronchedone provine dintr-o regiune obscura, Lugana (Brescia, zona Lacului di Garda), si este obtinut din Marzemino, Sangiovese si un strop de Cabernet Sauvignon. Pe eticheta nu apare nici un DOC, ci doar un sec Vino Rosso. Petrece in jur de 14 luni la baric, deci vorbim de un vin destul de serios.

Culoare rubinie intensa. Nas dominat de fructe rosii, negre, lemn foarte bine integrat. Mai apar si nuante pamantoase foarte intrigante, fum si foarte usoare aluzii mentolate. Un nas modern, dar foarte echilibrat si destul de complex. Gustativ, se continua impresiile din nas, vinul are continuitate, concentratie buna a fructului, precizie, echilibru si chiar un strop de eleganta. Aciditate foarte bine infipta, taninuri extrem de fine si bine integrate. Final mediu spre lung, suculent, cu multe cirese negre si visine, plus adieri condimentate.

Ce s-o mai lungim, exista o singura concluzie scurta si la obiect: un vin foarte bun.

In jur de 100 de lei - Ethic Wine.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp