Sassoalloro 2005 - Jacopo Biondi Santi (Italia)

marți, 13 noiembrie 2012

In cadrul deja celebrei nopti de la Ethic Wine, acest Sassoalloro a venit in cele din urma pe primul loc in topul preferintelor personale, la mare lupta cu Ronchedone. Am preferat toscanul in primul rand datorita maturitatii la care a ajuns si pentru care am o slabiciune deja cunoscuta de cei care-mi citesc insignifiantul blog.

Culoare rubiniu deschis, stralucitor, fara urme evidente de maturitate. Nas extrem de fin, fructat, cu tone de cirese negre, visine, o idee de liquorice, putin tutun aromat dar si note florale, in special violete. Exista si acea aluzie care-mi aminteste de toamna, atat de specifica unui vin matur, dar inca in stare incipienta. Gustativ, predomina senzatia de eleganta, vinul este usor curgator, neintruziv, echilibrat. Suculent in mijloc, cu o foarte buna concentratie a fructului, aciditate excelenta si un final lung, cu taninuri fine, plin de cirese si usor condimentat.

As bea astfel de vinuri la orice ora din zi si din noapte. In acest moment, totul se afla intr-o armonie desavarsita si pare ca vinul a ajuns la apogeu. De preferat sa fie consumat in acest stadiu dar, oricum, cred ca mai rezista ceva timp pana la declinul inevitabil.

95 Lei - Ethic Wine.



1 comentarii:

Berbecutio spunea...

iti voi povesti candva ce inseamna seara celebra..si ma refer la aceeasi :(
Exceptional vinul! Bate 90pct.

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp