Intoarcerea la dulcele stil clasic: Cuvee Charlotte 2010 - SERVE (Romania)

marți, 4 februarie 2014

De cand a fost lansat pe piata, si chiar atunci cand a fost prezentat in avanpremiera, acest Charlotte a avut parte de reactii cam retinute. Ba ca e cam prea devreme lansat, nu din cale afara de expresiv, nu are densitatea celui din 2008, etc. Ei bine, dupa ce am incercat o sticla impreuna cu Diana, cea care a ales sa ma suporte pe drumul vietii (hehe), pot spune ca sunt oarecum impotriva curentului. Am descoperit in sticla un stil care a mers direct la sufletelul meu negru, cel care nu a fost dat pe spate odata cu directia luata de varianta 2008, de exemplu. De mentionat ca 2010 este un duo de Feteasca Neagra si Merlot, Cabernet-ul negasindu-si loc de aceasta data.

Culoare rubiniu deschis, de intensitate medie. Nasul este destul de inchis in acest stadiu, extrem de subtil si delicat. Nici o aroma nu sare din pahar la modul salbatic, fructele rosii abia iti gadila narile, lemnul foarte bine integrat abia se simte. Exista si o nota sangvinica destul de interesanta, dublata de tonuri subtile de condimente si prune. Gustativ, vinul este ceva mai expresiv, atacul este mediu ca intensitate, fructul pur si proaspat se aduna in mijloc fara tam tam si fara agresivitate. Rotund, echilibrat si surprinzator de elegant; delicat, feminim si lipsit de greutate. Aciditatea este la cote inalte, iar taninii sunt fini si deja foarte bine integrati. Final mediu-lung, dominat de cirese negre suculente, visina si note condimentate. Nivelul de alcool - 14,5% - nu se simte nici o clipa, fiind superb integrat in peisaj.

Charlotte 2010 este realizat intr-un stil pe care il intalnesti foarte, foarte rar pe la noi. Mi-a amintit de un Margaux bine facut, unde parfumurile subtile si elegante dau tonul. Nu se pune accentul pe densitate nici o clipa, totul se rezuma la feminitate si puritate. Da, nu este momentan de o complexitate debordanta, dar simti finetea unui vin de calitate. Si cred ca in cel putin 2-3 ani, va incepe sa dezvolte nuante secundare care il vor mai ridica o treapta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp