Iacob rosu 2011 - Unicom (Davino)

luni, 10 februarie 2014

Scurt pe doi. Cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot, fosta gama Ceptura, transformata acum intr-un concept care da mult mai bine decat precedentul.

Nasul este destul de intens, direct, narile iti sunt atacate de fructe rosii bine coapte, coacaze, prune uscate, aluzii lemnoase, condimente uscate. Dupa o perioada de respiro, apar si ceva note cerneloase. Gustativ, atacul este si el direct, vinul este dens si concentrat, glicerinos; impresia incarcata de fruct este, in schimb, eficient contracarata de o aciditate inalta si un val de tanini fini, bine copti. Alcool-ul se simte putin, dar nimic deranjant.

In concluzie, un vin bine facut, ca de obicei de altfel. Stil modern dar nu over the top, are si acea prospetime dorita la acest gen de vinuri. Lasa fix impresia pe care ar trebui sa o ai cand il incerci: un vin aflat in gama de mijloc a producatorului si care livreaza exact cat sa-si merite pretul. Si are destula viata inainte, asa ca nu e asa mare graba.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp