Unul dintre cele mai bune vinuri in 2013 a fost o...bere: Weihenstephaner Vitus (Germania)

vineri, 20 decembrie 2013

Stiu ca exista beri la fel de bune sau chiar peste Vitus, dar eu am ramas profund impresionat de acest weizenbock. Eram deja un fan al celei mai vechi berarii din lume, aflata inca in activitate, iar Vitus nu a venit decat sa confirme statutul de cult al acestui producator. Mai pe scurt, o bere de clasa mondiala, dupa cum apare descrisa si pe principalele site-uri de specialitate.

Nasul aduce in prim plan puternice senzatii de banana, fructe gen caisa, piersica si mar batut, dar si aluzii citrice. Punctul cu adevarat forte al acestei beri este gustul. Aici, dragii mei, pana si cei mai inveterati oponenti ai berii pot fi convertiti pe loc la noua religie. Nu este vorba de arome, ci de textura. Pana acum, este cea mai cremoasa si smooth bere pe care am incercat-o. Papilele iti sunt invaluite din toate partile de senzatii matasoase; aciditatea sustinuta nu este deloc intruziva, fiind perfect dozata si integrata in corpul diafan al berii. Finalul este lung, persistent, cu note de mar si citrice. Echilibru perfect.

Sincer, este destul de greu sa descrii in cuvinte anumite senzatii. Trebuie sa incercati asa ceva pentru a le experimenta. Oricata imaginatie ati avea, tot exercitiul practic personal este cel mai indicat. In jur de 8 lei, gasita in Kaufland. Dar cred ca a inceput sa invadeze si rafturile altor magazine.


2 comentarii:

Anonim spunea...

e destul de dulceaga berea asta. asta e singurul obstacol pana la perfectiune, dupa gusturile mele. ar trebui sa incerci o terapia platin de la clinica de bere, au acum si magazin online.
florin

Ciprian spunea...

mda, recunosc, e usor dulceaga dar in alte cele constau atuurile ei; mersi pt tip :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp