O dezamagire: Balla Geza Pinot Noir 2009 (Romania)

miercuri, 11 decembrie 2013

Trebuia sa vina si momentul in care un vin facut de Balla Geza imi va lasa un gust amar. Si la propriu chiar. Nu voi insista foarte mult asupra acestui Pinot Noir pentru ca, la un moment dat, am fost atat de confuz incat nici nu prea stiu cum sa-l descriu.

Sa incepem cu lucrurile pozitive. Nu sunt multe, dar exista. Culoarea este ceva mai intunecata decat cea regulamentara, semn de extractie puternica, dar sanatoasa si fara pic de borduri mature. Initial, nasul aduce in prim plan ceva fructe rosii proaspete, cirese, dar cam aici se opreste totul. Dupa o vreme, fraiele sunt preluate de nuantele lemnoase si cele crud-vegetale. Pana devine neutru, fara nici o directie. Gustativ, nu prea am ce descrie. Corp aproape inexistent, apos, mijloc zero si un final neplacut, verde, exagerat de vegetal si amarui. Culmea, post gustul mai salveaza putin din impresia generala, cu cireasa destul de proaspta in prim plan.

Prea putin insa pentru 27 lei. Mult prea putin. Un vin confuz, defazat, fara orizont. Ma intreb cine a fost vinovatul mai mare: extractia scapata de sub control sau selectia deficitara a strugurilor. Mai puneti 3 lei si luati Cuvee Diorit de la acelasi producator, mi se pare o diferenta de la cer la pamant.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp