Feteasca Neagra Stonewine Hill Selection 2011 - Balla Geza (Romania)

vineri, 27 decembrie 2013

Cu ceva timp in urma, impreuna cu George, am trecut in revista o serie de vinuri de la Balla Geza. Dar, inainte de a va povesti cum s-au prezentat exemplarele respective, as dori sa ma opresc putin asupra acestei Fetesti Negre, incercata inainte de festinul amintit.

Nasul este regulamentar, cu note de pruna, visine si fructe de padure proaspete, completate de aluzii condimentate si lemnoase bine integrate in peisaj. Gustativ, vinul are o corpolenta medie (la fel de regulamentar, as putea spune), fructul este bine reprezentat in mijlocul suculent, aciditate dozata cum se cuvine, plus intepaturi taninoase care confera vinului un strop de seriozitate. Nivelul mare de alcool - 15%, daca nu ma insel - este foarte bine ascuns si nu deranjeaza cu nimic. Final scurt-mediu, suculent si destul de expresiv.

Este una dintre Fetestile Negre aflate de partea luminoasa a vietii. Un vin bine facut, bine echilibrat si fara pretentii inutile de maretie. Nu are precizia si eleganta Purpurei 2009, dar oricum am fost placut impresionat de performanta "vesticului". Bravos.


1 comentarii:

Anonim spunea...

salut.
cum pot sa vorbesc cu tine?
tel. meu
0756 515 064

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp