Magazine online pentru cei interesati

duminică, 19 februarie 2012

Nu este vorba de magazine autohtone, cam cele mai importante le puteti gasi in partea dreapta, ceva mai jos in pagina. Deoarece trec printr-o perioada lipsita de sentimente patriotice inaltatoare, mi-am indreptat atentia catre comerciantii de vin din strainatate. Daca cei interesati de vinurile lumii doresc preturi cat mai apropiate de realitatea din teren, cea mai buna solutie este o comanda din afara. Singura problema ar fi tarifele marisoare la transport dar si acest aspect poate fi rezolvat elegant, prin cuplarea mai multor doritori la aceeasi comanda.

Deocamdata, va prezint o lista de 5 surse online, dintre care doar 2 au tarife clare de transport pentru Romania. Pentru celelalte 3 este nevoie sa aruncati o intrebare pe mail, direct la sursa.

Incepem cu vinexus.de, un magazin nemtesc ce listeaza in jur de 4000 de vinuri momentan. Oferta este extrem de generoasa si cuprinde mai toata lumea viticola cu pretentii (lipsa Romaniei ar trebui sa ne ingrijoreze putin). O selectie interesanta de Riesling-uri germane, pentru toate buzunarele; multe vinuri din Africa de Sud dar si alte tari din Lumea Noua. Bineinteles, dupa cum ma asteptam, Spania este foarte bine reprezentata si continua sa ma uimeasca preturile excelente pentru multe vinuri bune nascute aici. Din punctul meu de vedere, Spania bate Lumea Noua la acest capitol. Ahh da, sa nu uit ce este mai important in cazul de fata: tarifele pentru transport sunt printre cele mai mici pe care le-am gasit pana acum (sunt chiar apropiate de tarifele practicate de serviciile de curierat autohtone).


Pentru cei interesati de Spania, o sursa excelenta poate fi decantalo.com. Preturi pentru absolut toate buzunarele si o gramada de vinuri interesante, de prin toate regiunile Spaniei. Sa nu uit si de prezenta unor vinuri de la Lopez de Heredia, de asemenea la preturi foarte bune. Tarifele la transport sunt ceva mai mari, recomand mai multi doritori la o comanda.

Ramanem la Spania si inca o sursa buna ar putea fi cielo-del-vino.de. Cu toate ca Romania nu este listata in tabelul pentru tarifele de transport, cred ca se poate aranja printr-un simplu mail.

Pentru vinuri bulgaresti cu nemiluita, am dat peste wine.bg. Au si varianta in engleza, va recomand doar vinurile bulgaresti, multe dintre straineze au preturi umflate, ca si la noi de altfel. Despre transport, tot cu un mail cred ca se poate rezolva.

Si, in sfarsit, un magazin destul de interesant din Luxemburg, cu ceva selectii dragute din Franta - leclossa.lu. Cat priveste transportul catre Romania, vezi ultimele doua cazuri.

Orice completare la aceasta scurta lista este binevenita. Spor la cumparaturi!

Later edit: Din ciclul "Ce nu fac eu pentru voi", am mai descoperit un site nemtesc intre timp - wein-bastion.de. De toate pentru toti, preturi ok si tarife de transport excelente pentru Romania (undeva la 17 Euro intre 5 si 18 sticle). Din pacate, nu exista o versiune in lb. engleza asa ca, daca nu o nimeriti cu germana, va recomand sa dati click peste tot :)) Si o mica surpriza: 7 vinuri de la Stirbey in portofoliu :)


19 comentarii:

Dan spunea...

Ce mai stiu eu cu preturi "normale" de transport(majoritaea le afiseaza pentru Romania, daca nu sunt cam pentru Polonia):

http://www.chateauclassic.fr/ mainly Franta
http://www.derweinweber.de/ mainly Germania
http://www.dirkgrandry.com/
http://www.webdivino.com/en/index.asp mainly Italia

Vinexus stiam si eu ca sta cel mai bine la transport...si oferta e generoasa.

Ciprian spunea...

Multam, Dan. Chateauclassic e deja listat la mine pe blog, il stiu de vreo 7-8 ani :) De la Dirk am luat deja marfa :)) Sa-i vad si pe ceilalti :D

Dan spunea...

Pai mi se pare ca de cele doua tot din zona blogosferei am aflat, nu mai stiam de unde..:) Oricum e bine sa figureze toti la un loc...ar trebui sa facem o baza de data online cu cine si de unde a cumparat (variante de achizitie de afara) si sa poata fiecare sa se treaca cu comenzi viitoare. Asa s-ar aduna mai usor sticle si transportul ar fi semnificativ mai mic in unele cazuri.
Stiam ca era ceva de la Google care putea face chestia asta, dar nu imi mai aduc aminte. Sa ma interesez...

Dan spunea...

Si inca unul de la nemti cu costuri bune de transport:
http://www.grubis-weine.de/en/content/1-payment-and-shipping

Ciprian spunea...

Mda, interesant. Nemtii au clar cele mai pamantene tarife pt transport

Dan spunea...

Sunt si mai aproape..:) plus ca au si logistica mult mai bine organizata la principalele servicii de curierat.

Mihai spunea...

http://www.weinco.at/

Ciprian spunea...

Multam, Mihai, de aici ati luat tu si Berbecutio, nu? In schimb, nu stiu daca trimit ceva in afara, sau ma insel?

sunmirror spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
sunmirror spunea...

http://www.belgiumwinewatchers.com/en/transportkosten

Preturile de transport nu sunt mici deloc, dar probabil ca merita la 12 sticle, mai ales daca sunt unele mai scumpe. :)

Ciprian spunea...

Thanks, Sorin. Hehe, il stiu deja pe acesta, mai ales ca Belgia este in topul preferintelor pentru vinuri mature frantuzesti.

Anonim spunea...

Criza mare de idei la "Vinul si pasiunea"...Pauza. Niente. As veni da' n'am la ce.

Ciprian spunea...

Anonim, chiar te rog, nu te mai obosi sa vii. Multumesc anticipat

Berbecutio spunea...

Da, de acolo am luat, direct de la sursa, nu stiu daca trimit in RO. Am mai luat de la Jacques.de iar alta data de chai-bar.be, in acelasi fel. Acum caut ceva "bun" pe traseul Viena - Frankfurt - Bruxelles - Rotterdam.

BogdanC spunea...

Trimit si in Romania. La 1 sticla transport 17 euro. La 18 sticle transport 50 de euro!

Unknown spunea...

www.belvini.de

BogdanC spunea...

http://www.vinigrandimarchi.it/en-uk/index.html

Ciprian spunea...

scump, dom'le, scump; am calculat transportul pt 1 sticla si stii cat imi da? 48 Euro :))

Unknown spunea...

vinos.de

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp