Funny: Caloian

marți, 27 septembrie 2011

Din cate am inteles de la George, situatia pe care o voi descrie mai jos are ceva vechime, dar eu abia acum am descoperit-o :)

Treaba sta cam asa: in Real, pretul pentru gama Caloian este, in acest moment, undeva la 39 Lei/sticla. Trebuie sa fie o anomalie, o greseala pe undeva, asta in conditiile in care puteti gasi aceeasi gama mult mai ieftin in magazinele de specialitate. Dar, deh, cum la noi paradox-ul este dus la rang de arta, nici nu prea sunt mirat.

Totusi, ce se intampla, doctore?

9 comentarii:

Dan spunea...

La Real sunt multe paradoxuri de genul asta si la la alte produse...eu cred ca e problema in sistemul infotmatic..:))

Ciprian spunea...

Mda, i-o fi lovit virusul mileniului cu intarziere :))

Anonim spunea...

Poate fi si o problema de management al stocurilor: majoritatea vinurilor care au la raft mai mult de un an sunt la reducere (generoasa), asa ca celor care sunt mai noi le-au crestu pretul, ca sa balanseze pierderile din incasari, si sa para reducerile si mai avantajoase.
Se practica si de catre alte retele de hipermarketuri.

Ciprian spunea...

Mihai, o fi si asta dar George mi-a spus ca pretul asta la Caloian e de mult in Real, ba chiar a fost si vreo 42 de lei la un moment dat...

George Mitea spunea...

a fost listat la pretul acesta. Nu a fost mai ieftin vreodata.

Dan spunea...

Aveti dreptate cu pretul al Caloian in Real...si numai la Caloian, la anumite vinuri au preturi cu adaosuri de la 50% in sus fata de alte magazine (si nu vorbesc doar de hypermarketuri). Bine la altele au si preturi bune, de ce sa nu recunosc (misiones de regno, ceva italiene, etc.)
Ma gandesc ca sunt si singurii care aduc Caloian dintre hypermarketuri si s-au gandit sa "i-a crema" cu preturile astea. Trebuie sa recunoastem ca exista un tip de client care ia contact cu vinul doar in hypermarket..desi cei care dau atata pe o sticla de vin probabil ca se mai uita si pe net..dar in magazine de specialitate sigur nu intra.
Intrebarea este ce o sa se intample cu stocul nevandut de sticle transparente de Caloian care au stat atata timp pe raft la Real in lumina becurilor la 21 de grade? Ca reduceri la Caloian nu am vazut niciodata la ei ...

Ciprian spunea...

Dan,

Boris Ionescu, de la Oprisor, a incercat sa ma lamureasca pe facebook care-i ideea cu aceste preturi. Voi reveni cu un citat sa fiu sigur ca nu denaturez informatia

Dan spunea...

chiar ar fi interensat...Presimt ca o sa mai invatam ceva despre canale diferite distributie, logica preturilor etc.

Ciprian spunea...

Dan, esti p-aproape :)) Deci, iata si raspunsul lui Boris Ionescu la problema ridicata: "Pentru ca, Caloian-ul este un produs HoReCa, pretul din Real trebuie sa fie apropiat de cel practicat de catre restaurante, in felul acesta se protejeaza magazinele specializate sau restaurantele, iar consumatorul va merge catre magazinele specializate."

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp