(P) Noutati de la Provino

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Centrul Expozitional Moldova

Dupa cum v-am promis, revin cu noutati referitoare la festivalul de vin Provino, care se va desfasura la Iasi, in perioada 3-6 noiembrie 2011.

Vom incepe cu un proiect interesant, denumit "Scoala Vinului", organizat de diversi somelieri, degustatori si oenologi cunoscuti din tara noastra. Prin acest proiect se doreste imbinarea lectiilor teoretice cu practica: degustari de vin, asocieri de vin cu  mancare, show-uri si momente realizate impreuna cu echipa de bucatari, sabrari de sampanie, etc. Pasionatii doritori vor avea ocazia sa invete de la profesionisti cum sa aprecieze un vin bun si vor fi intiati in arta degustarii. Pe agenda de lucru a acestei scoli a vinului, se vor afla lectii dedicate atat segmentului HORECA, dar si publicului larg.

Si acum, sa trecem la sectiunea participanti. Cei de la Vinarte si-au confirmat deja prezenta in cadrul festivalului. Nu cred ca mai este nevoie sa insist asupra acestui producator, mai toti cei interesati de vinul bun autohton ar trebui sa cunoasca foarte bine portofoliul Vinarte. Veti avea ocazia sa va intalniti (din nou) cu vinuri ca Prince Matei, Soare, Riesling si Sauvignon Blanc "Cuvee d'Excllence", dar si cu gamele Castel Starmina si Villa Zorilor.

De asemenea, demna de remarcat este si participarea producatorilor de vin din Republica Moldova. Festivalul este promovat in Republica Moldova  de agentii companiei POLIPROJECT Exhibitions Ltd. POLIPROJECT Exhibitions Ltd. este specializata in organizarea participarii colective a exportatorilor din Moldova la expozitii internationale si promovarea producatorilor de vin din Moldova si a produselor acestora pe pietele europene. Incepand cu anul 1993 compania s-a implicat in organizarea unor expozitii specializate in Rusia, Polonia, China, Marea Britanie, Germania, Franta si Italia. Deocamdata, nu detin informatii detaliate despre identitatea producatorilor care vor participa la Provino, ramane sa vedem care vor fi acestia.

Si pentru ca vreau sa dau dovada de patriotism local, trebuie sa anunt si participarea Domeniilor Nicoresti, cei care incearca sa readuca in atentia publicului, deja cunoscuta Babeasca Neagra din zona.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp