Bomba pe piata transferurilor: Lafite si Mouton 2009

marți, 22 iunie 2010

Ieri, Portugalia a macelarit Coreea de Nord la Mondiale: 7-0. Scor de maidan si sa speram ca bravii aparatori ai idealurilor rosii nu vor fi executati public. Spania, cu toate ca a sutat la poarta cam tot atat cat Inter Milano ar suta intr-un tur de campionat, nu a reusit decat un 2-0 anemic cu Honduras. Spaniolii sunt mari artisti ai balonului, dar le-ar prinde bine si o eficienta mai mare in fata portii, mai ales ca situatia din grupa lor se complica si mai mult.

Cu o zi inainte de aceste rezultate, s-au trezit la viata si primii dintre mai-marii din Bordeaux. Chateau Lafite Rothschild si Chateau Mouton Rothschild s-au hotarat sa arunce pe piata prima transa minuscula din recolta 2009. Pretul? "Doar" 550 Euro/sticla vanduta la comercianti, cu un pret de 450 Euro ex-chateau. Si, doar asa de dragul comparatiei: pentru Lafite s-a inregistrat o crestere de 53% fata de 2005 si 323% (?!) fata de 2008. Cum aceasta transa reprezinta doar o infima parte din productia anuala, toti se asteapta ca urmatoarele lansari sa vina cu preturi mai mari. In concluzie, daca aveti banii necesari si doriti sa faceti o investitie sigura, aceasta este o oportunitate perfecta. Nu de alta dar, asa cum s-a preconizat deja, pretul unei sticle de Lafite ar putea ajunge la 1000 Euro pana la sfarsitul acestei toamne. Iar pana la imbutelierea propriu-zisa, inca e destul timp si pentru cresteri mai mari. Inca un amanunt interesant: este unul dintre putinii ani in care Mouton porneste aceasta campanie la acelasi nivel de pret cu Lafite. De obicei, acest stabiliment al Rothschilzilor are cel mai mic pret de pornire dintre premier grand cru classe-uri. Se pare ca nu mai este cazul...

Ce ziceti, va fi blat azi la Uruguay-Mexic? :)

2 comentarii:

George Mitea spunea...

Cred ca niciuna din echipe nu se va omori cu firea, de frica sa nu intre in poarta. Daca asta inseamna blat, atunci "da"!
Pana la urma in ce conditii se mai poate califica Franta?

Ciprian spunea...

Pai sa piarda una dintre Uruguay si Mexic, iar Franta sa bata la scor Africa de Sud. Deci nici o sansa pt Les Bleus :) Primul criteriu in caz de egalitate la pct este golaverajul aici.

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp