Oda vinului in Le Tour 2010

marți, 15 iunie 2010

Turul ciclist al Frantei de anul acesta se anunta unul foarte interesant. Dupa ce Marea Bucla din 2009 a fost o dezamagire crunta, mai ales din cauza traseului ales de catre organizatori, anul acesta se pare ca si-a mai revenit in simtiri. Bine, in continuare mi se pare ca numarul etapelor de plat este exagerat de mare (9), ceea ce inseamna ca eternul si plictisitorul sprinter Mark Cavendish isi va face portia de cel putin 5 victorii si in 2010. In schimb, vom asista la un oarecare reviriment al etapelor montane, 10 in total, dintre care 4 sunt de munte mediu. Unde mai punem ca se va trece peste celebra catarare Le Tourmalet de doua ori. Acolo vom vedea daca Lance Armstrong si a sa noua echipa, Radio Shack, vor putea face fata sprintenului Alberto Contador, cel care se simte ca pestele in apa atunci cand ajunge in munti.


Dar Le Tour 2010 are o surpriza si pentru iubitorii de vin. In ziua 19 a competitiei (penultima), va avea loc singurul contratimp individual al turului, intins pe o distanta de 52 km, intre Bordeaux si Pauillac. Asta inseamna ca ne vom delecta cu o gramada de chateau-uri si podgorii cat cuprinde, deoarece se va trece prin mai toata zona Medoc. Va fi un adevarat regal pentru ochisorii nostri, va spun de pe acum.

3 comentarii:

andreiard spunea...

mm, fain să știu că suntem mai mulți :-)

Ciprian spunea...

Ohhh, da, chiar suntem :) Si George e fan :D

George Mitea spunea...

Asa-i dar sunt cam "rusty". De cand s-a retras Amstrong(prima oara) nu prea m-am uitat. Adica uitat din ala- 5 ore. Asa am patit si cu formula 1 dupa retragerea lui Schumacher(tot prima). Nu mi-a placut nici unul dintre ei- ma enervau cu superioritaea lor olimpiana, dar iata ca dupe ce am scapat de ei parca nu mai e la fel...Sau eu nu mai sunt la fel:)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp