Prince Matei Merlot 2007 - Vinarte (Romania)

vineri, 11 martie 2011

Dupa ce l-am intors pe toate fetele, pot spune ca acest print este, de fapt, regele Merlot-ului romanesc. Nu degeaba s-a creat aceasta aura de legenda in jurul lui.

Este bun de tot, dragii mei. Le are pe toate: fruct copt si delicios, nuante puternice de ciocolata, pamant si fum. Corpolenta medie, asa cum ii sta bine unui Merlot. Are inceput, mijloc si post-gust foarte persistent. Este complex, are o structura aproape perfecta, cu aciditate si taninuri abundente dar excelent imbinate, cu o precizie matematica. Poate fi baut solo dar si in compania unor preparate culinare diverse. Este accesibil in acest moment, dar are viata lunga in fata. Ceva imi spune ca intr-un an, doi, vinul va intra in adormire.

Ce sa mai, cred ca e unul dintre putinele vinuri cu pretentii de pe la noi, care isi merita banii. Vreo 60 lei direct de la producator, in jur de 100 de lei in magazine si cred ca ceva mai scump in restaurante. Mostra de fata a fost primita prin amabilitatea celor de la Vinarte.


Nu am sa-l compar cu Emeritus de la Rotenberg, pentru ca Prince Matei este realizat intr-un alt registru. Unul ceva mai aproape de sufletul meu...

4 comentarii:

alibus spunea...

Ma bucur ca ti-a placut :D

Ciprian spunea...

Cum sa nu-ti placa, Alin? :D

Marcel spunea...

Unii spun ca Prince Matei 2007 e regele merlot-urilor, altii ca Rotenberg 2007 e cel mai bun din Romania, imi dau si eu cu parerea si spun ca Prince Stirbey Merlot Rezerva 2007 e mai bun decat precedentele amandoua. Si acum si mai ales peste cativa ani.

Ciprian spunea...

Marcel, parerea mea are la baza ce am incercat pana acum :) Stiu ca vinurile lui Oliver trebuie sa mai doarma pt a-si arata cu adevarat potentialul. Acum, depinde si de gusturi. Asa cum spuneam, Matei e mai aproape de sufletul meu, stilistic vorbind. De fapt, nu ar trebui sa existe regi, printi, etc, fiecare aduce acel "ceva" care ii diferentiaza de altii...parerea mea :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp