Vin incercat prin amabilitatea lui George, caruia ii multumesc pe aceasta cale. Lacerta Winery este un jucator autohton recent aparut si care a decis sa atace direct piata premium si super-premium. Nu stiu cat de inteleapta este aceasta decizie, dar nu despre asta doresc sa filozofez acum. Poate alta data...
Eram al naibii de curios sa vad cum se descurca Riesling-ul de Rhin crescut pe plaiuri mioritice, asa ca vom trece direct la disectie.
Culoare: galben-pai foarte putin intens, cu reflexii verzui.
Nas: aici, vinul nu s-a comportat cum ma asteptam. Destul de fructuos, ba chiar multe nuante tropicale (mango, ananas), pepene galben, ceva flori de tei, mar verde. Mi-a amintit putin de Feteasca Alba Nomad, degustata cu ceva timp in urma. Dupa ceva vreme in pahar, nuantele de Riesling au inceput sa iasa timid la inaintare - fan proaspat cosit, citrice si o mineralitate familiara.
Gust: la acest capitol, am fost putin dezamagit. Vinul este fructuos si destul de onctuos, nimic de zis, dar cu o bila neagra la nivelul de aciditate (pentru mine, cel putin). Asa ca, in final, mi s-a parut cam plat per ansamblu. In plus, post-gustul are ceva nuante evidente de zahar rezidual. Ca si in cazul nasului, dupa un timp, au aparut si notele minerale, dublate de o usoara senzatie condimentata.
Cel putin pentru mine, acest vin s-a comportat oarecum ciudat. Bine racit, se evidenteaza prin nuante fructuoase; odata ce se incalzeste putin, apar chestiile citrice si minerale. Mai este nevoie sa va spun ca mi-a placut mai mult servit la temperatura camerei? :) Si inca ceva pozitiv: alcool-ul (13,5%) este extrem de bine tinut in frau si nu si-a aratat hidoasa fata in nici un moment.
Mi-e greu sa trag o concluzie definitiva. Vinul este bine facut, dar are si cateva scapari. Banuiesc ca viile de Rheinriesling sunt foarte tinere in acest moment, asa ca vom vedea pe viitor care este, cu adevarat, potentialul acestui soi pe la noi. Din punctul meu de vedere, nu prea face 39 Lei (direct de la producator), dar aici decide fiecare cum isi imparte banii.
Budapesta: ce să faci, mănânci și bei în 3 zile
Acum o săptămână
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu