Menestrel Merlot 2007 - Rotenberg (Romania)

miercuri, 9 martie 2011

Continuam seria de vinuri produse de Rotenberg si a venit randul Menestrel-ului sa fie adus sub lupa. Trebuie sa recunosc faptul ca nici un vin al acestui producator nu m-a dezamagit cu adevarat pana acum. Nu a fost cazul nici cu Menestrel, un vin corect pentru pretul sau - cred ca in jur de 30 lei prin hypermarket, daca nu mai prindeti vreo oferta speciala.

Voi fi scurt si la obiect, asa ca n-o mai lungesc inutil si iata impresiile mele.


Culoare: rubiniu intens, dar nu din cale afara de inchis (ceea ce e de bine pentru mine).

Nas: ca si in celelalte cazuri, visina este dirijorul. O drojdie selectionata cumva? Nu stiu exact, imi dau si eu cu presupusul. Valuri de fructe rosii confiate, ceva lemn, vanilie si cirese negre. Pe undeva, nasul acestui Merlot mi-a amintit destul de mult de Cabernet-ul La Cetate 2008, al celor de la Oprisor.

Gust: aici m-a surprins oarecum directia pe care a luat-o vinul. Daca nasul a adus nuante ceva mai dulcege si moderne, gustul a fost unul foarte sec, bazat mai mult pe structura decat pe tone de arome. Vinul este direct, fara prea multe subtilitati, dar cu o structura evident mai pronuntata decat a Rapsod-ului. Aciditatea este extrem de bine infipta, final dominat de taninuri abundente, dar cam calcaroase. Parca am luat o gura de praf de creta. Ce-i drept, dupa 1 ora si ceva, aceasta senzatie s-a mai domolit. Post-gust persistent, marcat de aceleasi visine de tot neamul, ceva ciocolata si condiment.

In concluzie, un vin destul de accesibil, dar care cere a fi "insurat" cu ceva preparate culinare. In plus, mai este loc de invechire, poate acele taninuri se vor integra mai bine cu timpul.

Mostra primita de la producator. Nu asteptati note, raman fidel principiilor mele :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp