M-am intalnit de mai multe ori cu acest vin, dar nu am reusit sa-l prezint mai amanuntit pe blog. Pana acum. S-a scris destul de mult despre acest producator si vinurile sale, asa ca voi trece direct la disectie.
Culoare: rubiniu-inchis, cu reflexii violacee.
Nas: coacaze, afine, visine, piper, dar si usoare nuante vegetale plus ceva tuse florale. Sincer, un nas care mi-a amintit de un Haut-Medoc. Ceea ce imi place in mod deosebit este retinerea lui in a te ataca intr-un mod salbatic. Este elegant, compact si deloc expansiv.
Gust: din nou visine, afine si putina coaja de paine in atacul intial; echilibru foarte bun intre fruct, aciditate si taninurile barbatesti, dar destul de rotunde si catifelate. Finalul mediu si sec este dominat de note piperate si o adiere de menta. Virilitatea Cabernet-ului este foarte bine contracarata de catifelarea Merlot-ului.
La cum se prezinta acum, cred ca vinul de fata se va "inchide" in curand. Potentialul de invechire este evident, asa ca l-as mai incerca peste vreo 5 ani. Cupajul este opera tanarului oenolog Laurent Pfeffer, scolit in Bordeaux. Un mic amanunt care se reflecta din plin in stilul acestui "bebelus". Mai putin comercial, dar cu mai multa personalitate decat alte exemple autohtone. Pe aleea mea, va fi oricand binevenit. Bravos!
Concursul de vinuri spumante romanesti 2024 si doua-trei panseuri
Acum 2 săptămâni
3 comentarii:
Intr-adevar, un vin cu personalitate, foarte bun pentru pretul cerut. De-abia astept sa vad cum evolueaza.
Eu unul l-am apreciat pentru ce este in prezent. Are diverse calitati, cum ar fi ca am dat 25 de lei pe el, apoi sticla incape perfect in dulapul meu cu vinuri:) Nu trebuie aerata prea mult, se exprima bine si dupa 15-20 de minute, da senzatia de putere, dar e baubil, carnivor. Un vin gastro.
Asa este, baieti.
Trimiteți un comentariu