Chateau Latour...24 Euro/sticla!!

vineri, 4 martie 2011

In primul rand, nu este o gluma de 1 aprilie, facuta mai devreme decat ii este sorocul. Stiu, veti ridica din sprancene pana la ceafa, va veti scarpina in cap, veti simti ca lumea se darama, ca universul s-a intors cu fundul in sus, ca Einstein a dat-o in bara cu cea teorie a relativitatii, etc.

Partea proasta e ca nici nu vorbim aici de vreo minune, si ca veti putea gasi pe undeva un Latour la acest pret. Aceasta cifra a fost stabilita in urma unui studiu mai vechi, efectuat de cea mai importanta revista de profil din Franta - La Revue du Vin de France. Astfel, luand in calcul toate costurile de productie posibile, s-a ajuns la concluzia ca o sticla de Latour ar trebui sa plece spre comercianti cu doar 24 Euro. Intr-o postare mai veche, am amintit despre un caz similar petrecut in SUA, unde s-a stabilit ca pentru o sticla de Screaming Eagle, costurile de productie nu sunt mai mari de 25 dolari.

La ce preturi ajung aceste vinuri la consumatori? Ahh, ma scuzati, am vrut sa spun la bogatanii speculanti din Orientul Indepartat si Rusia. Pai, undeva intre 4-500 Euro si 1000-3000 Euro/sticla. Aici depinde si de recolta, de starea sticlelor, etc, etc. Cred ca un simplu calcul matematic este cat se poate de edificator.


Doar noi, consumatorii de rand, suntem lasati cu ochii in soare si indepartati definitiv de astfel de vinuri. This is just bullshit, s-o spun direct pe americaneste.

Orice alt comentariu din partea mea este de prisos.

2 comentarii:

Mihnea Mironescu spunea...

I hear you, man. :(

Ciprian spunea...

Asta e, Mihnea. Este pacat ca astfel de vinuri ajung un soi de obiecte de lux doar pt cei cu dare mare de mana, dar ce sa-i faci? Life goes on...

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp