Destul vin bun la Goodwine

luni, 14 martie 2011

Cateva impresii cu privire la recent incheiatul targ de vinuri Goodwine - editia de primavara. Organizare buna, cam aceiasi producatori prezenti la standuri, cativa absenti fata de editia precedenta (Basilescu, Budureasca), dar si ceva nume noi, mai ales micii producatori din Republica Moldova. O problema a constituit-o temperatura cam ridicata si care mi-a pus destule probleme la evaluarea anumitor vinuri. Dar, per total, a fost cat se poate de ok.

Iata si lista "premiantilor", in viziunea mea, desigur:

SERVE - Un Chardonnay Terra Romana 2010 foarte proaspat si citric; Feteasca Neagra Terra Romana 2008, care parca s-a mai asezat putin de la ultima degustare organizata de SERVE. Incredibil, de data aceasta comisarul Maigret nu a putut gasi vreun indiciu de tip "lactat", chiar daca acest vin a dat nas in nas cu baricul. De altfel, am ajuns la concluzia ca cei de la SERVE gandesc foarte bine baricarea, aproape nici un vin nefiind dominat de astfel de nuante lemnoase.

Rotenberg - cu ultima creatie, Notorious. Imi este greu sa evaluez acest vin la momentul de fata. Puternic baricat, vartos si cu un munte de taninuri. Sa vedem cum va evolua. Oricum, am petrecut vreo 15 minute foarte instructive si placute la stand-ul D-lui Rotenberg.

F'autor - un producator de peste Prut si surpriza cea mai placuta pentru mine. O gama impresionanta la nivel calitativ. Un Riesling de Rhin 2008 extrem de tipic si care m-a luat pe nepregatite; un Traminer suav, aromat dar sec in exprimare; un Cab. Sauvignon 2009 excelent, fructuos, dens, dar elegant, echilibrat si catifelat. Un nume de urmarit daca va patrunde pe piata noastra.

Equinox - un alt producator moldovean, cu un Shiraz foarte interesant si incredibil de piperat.

Michel Torino - cu un Malbec 2009, nebaricat, fructuos dar nu "over the top".

Vinarte - cu o Tamaioasa inca nelansata si vinificata in demi-sec; si, in sfarsit, am reusit sa gust si eu din nectarul Sirena Dunarii (stiu, unde am trait pana acum?) - un vin extrem de dulce, matasos dar, din pacate, cam prea vascos si lipsit de aciditate pentru papilele mele.

Senator Focsani - cu o Babeasca Neagra Glia foarte resuita si easy drinking.

In rest, ma bucur ca, in sfarsit, m-am intalnit in afara lumii virtuale cu Bogdan si Nicusor. Sper sa ne revedem cat mai curand si in compania multor vinuri bune.





2 comentarii:

Razvan spunea...

Mulțumesc pentru insight. Eu n-am apucat de această dată să vizitez târgul, și-mi pare bine că mi-ai semnalat niște vinuri despre care nici eu nu știam nimic până acum. Am să le caut și am să-ți scriu cum mi-au plăcut :))

Ciprian spunea...

Cu placere, Razvan! Din pacate, nu au fost atat de multe nume noi, dar asta e. Mergem mai departe, sontac-sontac :))

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp