Ahh, Cava spaniola. Probabil spumantul cu cel mai reusit raport pret-calitate, din cate exista pe asta lume. Exemplul de fata este o creatie a deja celebrului brand Codorniu, unul dintre cei mai importanti producatori din Spania. Acest cuvee a fost lansat pe piata in 1997, pentru a aniversa 125 de ani de la prima Cava produsa de Codorniu. Obtinut din Chardonnay, Macabeo si Xarel-lo, cu o invechire la sticla de cel putin 9 luni.
Nu sunt un mare fan al spumantelor si, in consecinta, nu am o experienta prea grozava in a diseca astfel de vinuri. Asa ca voi fi oarecum "grabit" in a-mi asterne notele de degustare in acest caz.
Perlaj fin si destul de abundent. Nasul este dominat de nuante de mar verde, ceva para, ananas, si flori de tei. E clar ca avem de-a face cu un stil retinut, ceva mai elegant si nu din cale afara de fructuos. Gustul este destul de fin si sec, echilibrat, aciditate buna dar in nici un caz excesiva, din nou mere verzi si ceva fructe tropicale pe final. Post gust usor mineral si condimentat.
Concluzia e simpla: un spumant excelent pentru pretul sau - 37 Lei din Billa. O alternativa la mult mai scumpele sampanii frantuzesti si intotdeauna un prieten de nadejde. Din cate cunosc, acest vin este importat de Cramele Recas. Bine de stiut :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comentarii:
Mai bun ca Rhein? :))
Hmm, decat varianta Brut, io spun ca da :)) Sa stii ca Brut-ul astora e mai apropiat de Extra Brut-ul celor de la Rhein; doar ca pe ala nu-l gasesti nicaieri...
Poate ca e timpul sa-mi imbogatesc experienta in privinta vinurilor spumante - "suna" bine cava asta. :) Extra Brut-ul celor de la Rhein nu poate fi gasit literalmente nicaieri?
Sorin,
Nope, nu e in comert si mare pacat; ei cred ca nu ar avea piata sau ceva de genul, nu prea am inteles exact motivul pt care nu il scot la vanzare. Mare pacat de altfel...
ei poate de gura noastra o sa reapara:)
Daca au rezistat cu stoicism in fata insistentelor lui Razvan, ma cam indoiesc :))
Din cate am auzit, Rhein Extra-brut e disponibila la crama la Azuga. Doar ca are aceeasi eticehta cu brut-ul si trebuie facuta o comanda speciala...
@vinuri povestite:
Mersi de pont. :)
Ar fi o veste buna asta, Mona. Thx!
Trimiteți un comentariu