Le Ginestre Chianti Riserva 2009 (Italia)

luni, 9 iunie 2014

Se face ca acest vinut costa doar 15 lei si este de gasit in Metro. Chianti Riserva la banii astia poate ridica anumite sprancene, dar nu avem de-a face cu cine stie ce single vineyard de prestigiu. Este un vin generic pana la urma, pretul afisat mi-a facut cu ochiul, asa ca m-am aruncat in hau.

Olfactiv, am fost prins oarecum pe picior gresit. Nu ma asteptam la cine stie ce, dar am primit destul de mult la banii astia. Arome tipice pentru un Chianti, cu multa cireasa proaspata, violete, note lemnoase bine integrate si o serie de ierburi aromate. Destul de complex si precis. Gustativ, treburile stau ceva mai simplu, vinul afisand o suculenta placuta, ciresele dau din nou tonul; aciditatea este buna, completata fiind de un ansamblu taninos finut si bine integrat in peisaj. Mijlocul sufera putin initial dar devine ceva mai consistent odata cu aerarea. Final scurt, curat si fara fasoane, usor condimentat.

In concluzie, un vin simplu, corect si eficient, asa cum ii sta bine unui Chianti decent. La doar 15 lei, nu poti avea pretentii exagerate si nu are rost sa alergi dupa himere. Iar Italia incepe sa stea din ce in ce mai bine in zona low cost, ceea ce ar trebui sa fie inca un semnal de alarma pentru ai nostri producatori. Dar sunt convins ca nimeni nu este ingrijorat, atata vreme cat treaba merge ca unsa in intimitatea unei piete care prefera sa stea la caldurica in propria carapace.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp