Terra Romana Milenium rosu 2011 - SERVE (Romania)

joi, 6 iunie 2013

Acest vin mi-a atras atentia inca de la ultima vizita la SERVE, in toamna anului trecut. L-am incercat intr-o varianta "beta", aflata inca in butoaie si nu din cale de afara de finisata. Chiar si asa, mi s-a parut cea mai placuta surpriza a degustarii.

Culoare rubiniu deschis, fara a sari calul in ceea ce priveste intensitatea. Nasul aduce in prim plan o pleiada de fructe rosii proaspete si zemoase, ceva pruna dar si aluzii condimentate plus o adiere carnoasa, care mi-a amintit o idee de un Grenache din zona Rhone-ului. Totul este servit in cantitati rezonabile, intensitatea este medie. Gustativ, se continua linia nasului, cu fruct rosu predominant, suculent, aciditatea este exact cat trebuie, iar taninurile sunt coapte, fine si bine integrate. Finalul este dominat de cirese negre, visina si impresii condimentate.

Vinul nu este deloc expansiv sau agresiv, ba chiar iti da o senzatie de puritate si simplitate pe care le gasesti foarte rar pe la exemplele noastre. Grad de baubilitate ridicat. Sincer sa fiu, mi-a placut destul de mult. Poate altora li s-ar putea parea cam light, fara corpolenta multor vinuri boostate si machiate din abundenta; dar pe mine ma atrage acest gen de vinuri usoare, gata sa te insoteasca la orice ocazii, fara pretentii de maretie, bine echilibrate si sincere.


2 comentarii:

Dan spunea...

Si eu sunt fan. Dar asta deja e de notorietate...:D
E in stilul SERVE, mai frantuzit, light si suplu...va mai dura pana sa prinda si la noi.

Ciprian spunea...

pai nu prea are sanse sa prinda, daca nu se fac mai multe chestii din astea

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp