Faurar in alb si rosu

vineri, 7 iunie 2013

In ultima vreme, am facut o adevarata cura de Faurar. Asa se intampla cand ti se pune pata pe un producator, deh. Dupa variantele albe 2009 si 2010, a venit si randul celui mai nou reprezentant al gamei low de la Unicom, Faurar 2012. Deoarece nu am mai avut chef de postari separate, voi include cu aceasta ocazie si cateva impresii despre Faurar-ul rosu 2011.

Faurar alb 2012

Nas inca destul de drojdios, primar, cu fructe proaspat fermentate, soc, grapefruit, caisa si ceva piersica. Gustativ, vinul nu este inca integrat cum se cuvine, cam defazat intre atacul intial si final, cu un mijloc aproape inexistent. Exista fruct copt, dar trecerea catre finish se face cam abrupt, cu o aciditate puternica si aluzii picante in post gust. Dupa experientele cu exemplele ceva mai mature, in special 2010, cred ca nu i-ar mai strica cel putin 1 an la sticla. Nu cred ca se va ridica la nivelul de echilibru al lui 2010, dar poate elementele se vor exprima ceva mai coerent. Speranta moare ultima.


Faurar rosu 2011

Vinul asta e killer la banii lui. Si e killer cam la propriu, pentru ca sunt toate sansele ca o sticla sa te termine in 2 timpi si 3 miscari. Nas foarte putin evoluat, intensitate ridicata, fructe rosii si negre ca la balamuc, pruna afumata si multe aluzii de condiment. Atacul initial este in forta, corpolenta este la cote inalte, vinul apasa viguros pe papile, melanjul de fructe rosii este la tot pasul. Dar este ceva ce salveaza ast vin de la a fi inca o bomba de fruct obositoare si complet neinteresanta: aciditatea foarte buna care vine ca un tavalug pe final si aduce prospetimea mult dorita. Taninuri coapte, destul de fine si bine integrate. Final condimentat si destul de suculent, cu visina si cireasa neagra in prim plan. Nivelul de alcool este urias - 14,9% - dar, chiar daca sunt momente in care il simti, nu este nicidecum atat de intruziv pe cat m-as fi asteptat. Deci, cate o bila alba pentru aciditate si tinerea in frau a alcool-ului. In rest, e un vin al carui stil nu il agreez mai deloc, deci e o chestiune de gusturi personale. Seamana foarte mult cu unele exemple spaniole la acelasi nivel de pret sau chiar mai scumpe.


4 comentarii:

nouatigaraelectronica spunea...

Suna bine...mi-ar placea sa il incerc.

Ciprian spunea...

Le poti gasi online

Anonim spunea...

Faurar rosu 2011 spre deosebire de acelasi Faurar din 2009 este o dezamagire crunta.Au inceput promitator dar continuarea pare a fi una tipic romaneasca. Alcoolul se simte in acest "vin"...la el acasa. Vinul, mai putin.

Ciprian spunea...

nici eu nu sunt mare fan, dar la banii lui eu spun ca e ok

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp