Morbid Angel - Illud Divinum Insanus...what the fuck?!

duminică, 12 iunie 2011

Pe langa vinuri, calatorii si alte chestii insignifiante, mai am o mare pasiune: muzica rock sau, mai exact, metalul extrem. Acum, cei care asculta asa ceva, nu cred ca se poate sa nu fi auzit macar de Morbid Angel. O trupa americana ce a avut o contributie decisiva la ducerea la rang de arta a unuia dintre cele mai extreme genuri muzicale: death metal. Albume ca Altars of Madness, Blessed are the sick sau Covenant, sunt adevarate icoane la care se inchina cu sfintenie fanii acestui gen.

Dupa o pauza de 8 ani, timp in care a revenit si front man-ul David Vincent, Morbid Angel au lansat de curand un nou album -  Illud Divinum Insanus. Trecand peste numele greu de retinut si pompos din cale afara, materialul asta s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari dezamagiri din "cariera mea" de metalist. Dupa o scurta cautare pe Gugal, se pare ca acelasi sentiment este impartit de 99% dintre cei care au ascultat aceasta tampenie. Atat Vincent, cat si Trey Azagtoth (chitaristul si mastermind-ul trupei), ne-au lasat de inteles, mai demult, ca noul album va fi putin mai experimental. Ok, nu-i bai. Morbid Angel au incercat mereu sa impinga barierele death metal-ului. Dar de aici si pana la abominatia numita Illud bla bla, e cale luuunga. Comparatia cu unul dintre cele mai mari flop-uri din istorie - St. Anger al celor de la Metallica - este pe deplin meritata.

Nici nu stiu de unde sa incep cu descrierea. Ideea de baza e ca acest album are o gramada de faze industrial/tehno/nu-metal, etc. Problema nu e prezenta acestor elemente, ci faptul ca sunt imbinate atat de prost si neinspirat, de-ti vine sa arunci boxele pe geam. 8 ani de zile, oameni buni! Si asta e tot cu ce poti veni, mai ales cand te numesti Morbid Angel?! Nu asteptam o mare capodopera, dar macar ceva batranesc si de bun simt se putea incropi. Nu sunt impotriva experimentarii in muzica, dar sa fie facuta cum trebuie. Sa simti ca e naturala, nu doar aruncata in concept doar asa, la marele misto. Cand asculti piese ca "Too Extreme!", “Destructors VS The Earth/Attack”sau incredibil de inutila si abominabila "Radikult", nu-ti ramane decat sa aprinzi o lumanare pentru Morbid Angel si sa asisti la moartea lipsita de sens si glorie a deja fostilor maestri. Unde mai pui ca astea sunt si cele mai lungi piese de pe album, asta ca sa fie meniul complet si sa-ti dai palme incontinuu pentru a te trezi dintr-un cosmar. Imaginati-va un mix de Rob Zombie, Combichrist, Nine Inch Nails si Marilyn Manson, doar ca infinit mai prost gandit si executat. Cred ca si cei enumerati mai sus ar da ochii peste cap. Ce-i drept, exista si cateva piese pure death metal, dar pana si acelea sunt mediocre, fara pic de zvac si inspiratie. Vocea lui Vincent e prea ridicata in mixaj, iar productia lasa mult de dorit.

O fi Trey fan al unor asemenea sonoritati dar, daca tii musai sa faci asa ceva, de ce naiba nu-ti peticesti un proiect solo? Orice, numai nu scoate asemenea porcarii cu numele Morbid Angel pe coperta. Pur si simplu, nu se pupa si nu este o miscare inteligenta. Si inca ceva: dragii mei Trey si David, va rog din suflet sa nu mai declarati ca Illud este o lucrare geniala, pentru ca insultati si ultimul dram de inteligenta al fanilor ce v-au fost loiali de la inceput.

RIP Morbid Angel!

Mai jos puteti auzi piesa "Radikult". Felicitarile mele pentru cei care vor rezista pana la sfarsit. Body Count is in da house, fuck yeah!

P.S. Va trebui sa beau un vin de Lume Noua, care sa mai ia rapid de cap si sa uit ca am ascultat asa ceva...


6 comentarii:

Retete culinare spunea...

Buna ziua doriti un schimb de link. daca da astept un email.

Decebal spunea...

Hehehe, si eu am strambat din nas cand am ascultat albumul. Nu mi se pare insa un album slab, se indreapta in alte directii. S-au observat schimbarile de la Heretic. Oricum, merita ascultat. BTW, iti recomand si EP-ul Job for A Cowboy, Gloom. Sa-i vezi si pe astia ce au dat-o in black metal :).

Ciprian spunea...

Decebal,

oricat s-au indreptat ei spre alte directii, albumul imi suna prost de tot; nu ma deranjeaza faptul ca au experimentat, ci faptul ca au facut-o aiurea si fara nici un sens. Mersi pt recomandari :)

Florin spunea...

Imi amintesc de un interviu citit prin 94 in vox pop rock (nu era tradus de gombos :), M.Angel in turneu cu Paradise Lost. Nick Holmes era dezamagit rau de astia, nu erau nici pe departe ocultistii aia din versuri, totul era de "fashion".
Muzical ambele trupe au schimbat total directia, unii mai devreme, altii ceva mai recent.
Eu nu am mai ascultat nimic de la covenant, dar in piesa postata de tine nu recunosc nici urma de M.A.; comerciala rau de tot.

Ciprian spunea...

Florin, Paradise Lost au schimbat directia dar, cum se intampla de obicei, au revenit la ce stiau sa cante mai bine. Fanii nu pot fi pacaliti la nesfarsit, si reversul medaliei va veni la un moment dat...

Referitor la Radikult, piesa asta asta ar putea face cariera in cluburi :))

Anonim spunea...

Albumul este excelent, insa trebuie sa ai mintea deschisa pentru asa ceva, sa uiti ca e vorba de Morbid Angel si sa asculti doar muzica.

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp