Bianco del Beato 2007 - Fattoria Dei Barbi (Italia)

joi, 30 iunie 2011

Cred ca cei mai multi dintre care ma citesc au observat afectiunea mea pentru vinurile mature, mai ales cele rosii. Totusi, in ultima vreme, am inceput sa apreciez, din ce in ce mai mult, si vinurile albe asupra carora s-au asternut cativa ani la sticla. Totul a culminat cu acel Vina Tondonia 1991, o minunatie de vin pe care trebuie sa-l incerci pentru a-ti da seama de potentialul unui alb facut la marea arta.

Vinul despre care voi scrie in urmatoarele randuri, a fost achizitionat din magazinul Good Point - Iasi, la pretul de 35 lei. Producator cu renume, an 2007, vin obtinut din soiul Trebbiano si cu un strop de Chardonnay.

Culoare: auriu deschis, cu usoare reflexii verzui.

Nas: complex, predomina notele florale, miere, fagure, ananas, caise dar si o usoara nuanta sarata ce mi-a amintit, din nou, de apa marii.


Gust: plin dar, in acelasi timp, fin, delicat si elegant. Din nou, ceva ananas, cirese albe, zarzare, adieri minerale. Aciditate excelenta, final lung, proaspat, usor sarat si cu o nota amara foarte placuta. Post-gust dominat de accente citrice si ceva mango. Ceea ce impresioneaza este echilibrul acestui lichid; toate componentele sunt perfect asamblate si integrate.

Vinul se afla fix in stadiul in care notele oxidative isi fac datoria, pentru a plusa la capitolul complexitate. Un exemplar de rasa si care demonstreaza ca un vin alb serios poate oferi placeri nebanuite, chiar si celor care nu se dau in vant dupa asa ceva.

Multumiri speciale lui Razvan Avram, cel care mi-a recomandat acest vin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp