Micul ghid al anilor de recolta a ajuns la final

marți, 22 octombrie 2013

Dupa cum v-am promis, dar si la cererea publicului spectator, voi incerca sa va prezint cateva informatii si despre recoltele dinainte de 1940. Sunt constient ca aceste informatii vor fi de ajutor doar pentru adevaratii maniaci ai "vechiturilor", dar imi fac datoria si merg pana la capat. Sa purcedem...

1939 - aici e destul de complicata situatia, nu prea exista informatii si este de inteles de ce; vine marele razboi, iar productia si distributia au fost intrerupte

1938 - a fost un an ok in mai toata Europa, dar este extrem de greu sa mai gasesti ceva pe piata in acest moment.

1937 - din nou, o recolta buna; Bordeaux, cu unele vinuri care au rezistat si pana azi, nivelul aciditatii in acel an fiind unul monstruos.

1936 - recolta buna spre foarte buna, in mai toata Europa

1935 - an excelent pentru Burgundia (pe rosii), fantastic pentru Porto; Bordeaux, decent dar fara a rupe gura targului

1934 - an foarte bun pentru Bordeaux si unul de explorat pentru amatorii de raritati; exista inca exemple in viata.

1933 - an mediocru, plus o recolta mica.

1932 - an foarte slab

1931 - an foarte slab, doar Porto excelent

1930 - completeaza un trio de recolte dezastruoase.

1929 - an minunat in Bordeaux, dar pregatiti-va sa goliti conturile daca dati peste ceva; cateva vinuri legendare, printre care si maretul Latour.

1928 - an excelent in Bordeaux, alaturi de 1929 formand un duo imbatabil.

1927 - nu foarte grozav pentru Bordeaux rosu, ceva mai bun pentru Sauternes; Porto, excelent din nou.

1926 - an superb in Bordeaux; Burgundia, doar la vinurile de top puteti spera ceva.

1925 - nu foarte grozav si, oricum, cu greu mai puteti gasi ceva.

1924 - an excelent si cu reputatia ca inca ofera vinuri foarte bune si astazi.

1923 si 1922 - slabi, deci ii luam la pachet.

1921 - an "fierbinte", recolta mare si vinuri care se pare ca au rezistat cu brio pana acum.

1920 - an foarte bun in Bordeaux, s-ar putea sa aveti surprize placute la vinurile de top.

1919 - foarte bun, dar un stil pentru consum ceva mai rapid; totusi, nu se stie peste ce bunatati veti da, daca sunteti dispusi la risc.

1918 - excelent, mai ales in Bordeaux si Burgundia.

1917 - an bun in Bordeaux dar, deh, ne aflam inca in plin razboi; mare minune daca dati de asa ceva pe piata.

1916 - an mediocru si "taninos", deci slabe sanse sa mai dati de ceva foarte baubil

1915 - destul de putin vin disponibil in Franta, rzaboiul bata-l vina.

1914 - excelent in Bordeaux, dar recolta mica si vinuri foarte greu de gasit.

1913, 1912 si 1911 - ani slabi in general; Bordeaux ceva mai bun si Porto excelent in 1912.

1910 - an foarte bun in mai toata Europa; la Cognac si Armagnac e posibil sa dati de jackpot.

1909, 1908 si 1907 -ani destul de buni in Bordeaux, dar nimic demn de notat in mod special.

1906 - excelent in Bordeaux, vinuri cu structura beton.

1905 si 1904 - ani foarte buni in Bordeaux, dar vinuri cam greu de gasit in zilele noastre.

1903 - Bordeaux rosu slab, dar Sauternes foarte bun.

1902 - destul de bun in Bordeaux, atat pentru rosii cat si pentru albe.

1901 - nimic special

1900 - an magnific in Bordeaux, dar vinurile vor costa o avere.


La final, va urez vanatoare placuta :)

The Legend






3 comentarii:

Dan spunea...

Pune un link la urma si la postarile anterioare, cu anii mai recenti...
Sa stie omul (pasionat) de unde sa ii ia...:D

Ciprian spunea...

comoditatea asta :D am casuta de search

Dan spunea...

Incredibil! Asa cevaaa.....

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp