Chateau La Grange d'Orlean 2010 - Blaye (Franta)

joi, 17 octombrie 2013

Serialul Lidl continua, in acest episod debutand un vinut din zona Blaye (Bordeaux), cupaj de Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon si un strop de Malbec. Fara lemn in ecuatie, doar tancuri de inox si un an excelent.

Culoare rubiniu intens si expresiv. Nas foarte simplu in exprimare, cu aluzii de cirese amare, visine putrede si tonuri vegetale foarte placute, provenite cel mai probabil de la Cab. Franc. Mai apar ceva note pamantoase si de masline negre. Gustativ, atacul este la fel de simplu, direct, cu o concentratie decenta a fructului. Corp light dar cu o vinozitate foarte placuta si un grad de baubilitate ridicat. Aciditate puternica si un zvac de tanini, final scurt-mediu, cu note de cirese negre in prim plan.

Da, avem de-a face cu un vin simplu, dar foarte corect si curat. De fapt, neasteptat de curat si pur pentru un Bdx la circa 16 lei. Nu este fortat cu nimic si nu ofera acea senzatie de artificial, pe care cele mai multe exemplare in acesti bani o afiseaza destul de des. Nu e vreo "bombonica" sau vreun amalgam de drojdii si chips-uri. Pur si simplu, este unu vin care merge dupa principiul sanatos: what you see is what you get.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp