Chateau Sarcley 2012 Entre-Deux-Mers (Franta)

miercuri, 23 octombrie 2013

Inca un vin reusit din noua serie venita in Lidl si, probabil, cel mai bun rpc de pana acum. Este produs de Vignobles Roux, cei care au in portofoliu un alt vin excelent la bani putini, Chateau Laforet, si de gasit tot in Lidl. Sarcley este un cupaj clasic pentru zona din care provine: Sauvignon Blanc, Semillon si Muscadelle.

Nas destul de timid in exprimare, dar foarte curat si de o puritate neasteptata. Predomina aluziile "verzi", de ardei gras, patrunjel, mar verde, zarzare. Apar si usoare note florale foarte placute, care dau o dimensiune in plus vinului. Gustativ, atacul este unul soft, impresiile verzi predomina si la acest nivel dar totul este curat si nu rezultatul fructului necopt. Aciditate foarte buna si perfect integrata in peisaj. Finalul este scurt-mediu, dominat de impresii citrice si vegetale, dar si o muscatura fin picanta.

Per ansamblu, un vin foarte curat, usor de baut si, din nou, fara nici o urma de arome artificiale sau fortate. Nu e nimic parfumat sau exotic aici, doar pentru a-ti lua nasul si a te pacali ca ceea ce bei este o chestie deosebita la bani putini. Si mai interesant este ca, dupa 24 ore, vinul s-a tinut ferm pe pozitii a fost la fel de proaspat. Iar la 15 lei, cat a costat sticla, ma gandesc serios sa mai iau cateva bucati si macar pe una dintre ele sa o uit cel putin un an prin frigider. Nu mai fac vreo comparatie cu vinuri romanesti la banii astia, ca ma apuca durerile de cap doar gandindu-ma pasager la asta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp