Oettinger Hefe Weissbier vs. Erdinger Hefe Weissbier

duminică, 27 mai 2012

Iata o batalie castigata de berea mai ieftina, chiar detasat as putea spune. Nu a fost vreun blind, dar asta nu inseamna ca nu pot fi obiectiv :)

Cu toate ca Erdinger este un nume important in lumea berilor weizen (de grau adicatelea), aceasta faima vine mai degraba datorita succesului comercial si nu neaparat al unei calitati extraordinare. Am fost chiar dezamagit in acest caz, avand de-a face cu o bere mai aproape de variantele pils decat de un weizen veritabil. Nasul este oarecum tipic, cu note de grau, drojdie si ceva citrice plus nelipsita banana, dar toate extrem de light. Gustativ, nu prea am mare lucru de semnalat, corp subtire, defazat, cu o carbonatie puternica si care acopera mai toate aromele. Pe la noi se gaseste in jur de 5 lei/sticla.


In schimb, Oettinger a fost o surpriza foarte placuta. Culoare galben-portocalie, cu o spuma medie ca intensitate, dar persistenta. Interesant este ca, tot timpul cat a stat in pahar, spuma nu s-a volatilizat. Bule mici si rare. Nasul aduce aluzii drojdioase, grau, mere batute, banana, toate impletite intr-o senzatie placuta si cremoasa. Gustativ, poti spune ca ai in fata o bere de grau nefiltrata; corp mediu, note de citrice, condimente, malt si drojdie. Carbonatia medie pastreaza componentele intr-un echilibru surprinzator. Pretul? 2,4 lei/doza. La banii astia, imi vine greu sa cred ca pot gasi un weizen mai expresiv, pe piata noastra cel putin.


3 comentarii:

BogdanC spunea...

Si succesul comercial cui se datoreaza? Eu zic ca este indreptatit. Este o bere eleganta, mai serioasa (tare) as zice (de iarna?). Dar la pretul ei, Oettinger este ok.

alibus spunea...

Pe adoua am incercat-o si eu si mi-a placut.

Ciprian spunea...

Bogdan, e parerea ta; in comparatie cu alte beri de grau pe care le-am incercat pana acum, Erdinger a fost cea mai slaba calitativ. Iar la 5 lei zic pas, am nenumarate alternative mai bune.

Iar referitor la succesul comercial, stim foarte bine cum sta treaba. Normal ca trebuie o calitate minima dar asta nu inseamna ca succes comercial = calitate excelenta sau invers. Crezi ca cele mai bune beri pils au succesul unora ca Heineken sau Carlsberg? Cel mai vandut nu inseamna si cel mai bun. Imi permit sa nu fiu de acord cu tine

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp