Les Faitieres Riesling 2009 (Franta)

joi, 10 mai 2012

Despre un Gewurztraminer al aceluiasi producator, puteti citi mai multe aici. Nici Riesling-ul nu abdica de la filozofia alsaciana: vinuri de climat racoros, cu fruct copt dar retinut, mineralitate puternica si echilibru.

Culoare: galben stralucitor cu relexii usor aurii.

Nas: retinut, elegant, dar cu o tipicitate a soiului cat cuprinde. Note de mandarina, mar verde, lime, pruna alba si o puternica senzatie minerala. Nu este exploziv si asta imi place nespus de mult.

Gust: debuteaza in forta cu multe fructe albe bine coapte, onctuos dar in nici un caz "gras", continua cu tuse citrice puternice si o mineralitate exraordinara care lasa o usoara senzatie de astringenta pe final. Aciditatea este perfect integrata in peisaj, echilibrul este la el acasa.

Un vin nu din cale afara de complex, dar sincer, elegant si echilibrat. Asa cum ii sta bine unui alsacian adevarat. Importat de Razvan Avram, il puteti gasi accesand magazinul online din dreapta paginii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp