REC 3: Infectia continua!

joi, 12 ianuarie 2012

Nu cred ca un adevarat fan al genului horror, sa fi pierdut din vedere micul film spaniol denumit simplu, REC. Regizat in doi - Paco Plaza si Jaume Balaguero - filmul cu pricina a reusit sa devina, in scurt timp, un "cult favourite" al multora. Inclusiv al meu. De la Blair Witch incoace, s-au facut o gramada de filme gen "inregistrare pierduta si regasita" dar, dupa umila mea parere, REC este cel mai reusit dintre ele. Reuseste sa-ti induca un sentiment de teama adevarata, dublata de senzatii claustrofobice ce te fac sa inghiti in sec pe intreg parcursul vizionarii. Cum era de asteptat, a urmat si o continuare - REC 2 - cel putin la fel de reusita ca originalul, ba chiar si cu o extindere a mitologiei destul de originala si interesanta. In mare, subiectul este simplu: o infectie asemanatoare cu rabia izbucneste intr-un complex de apartamente, cei afectati transformandu-se intr-un soi de zombies. De aici, urmeaza nebunia.

Anul trecut, Paco Plaza a anuntat ca se mai pregatesc inca 2 filme pe aceeasi tema: REC 3 - Genesis si REC 4 - Apocalypse. De data aceasta, cei doi regizori si-au impartit frateste sarcinile - Plaza a preluat Genesis, in timp ce Balaguero se va ocupa de Apocalypse. Dupa indelungi asteptari si dupa un teaser prin luna septembrie, iata ca, in sfarsit, a fost lansat un trailer adevarat. Si, vai de mine, ce trailer! Ce carnagiu ne asteapta, dragii mei! Interesant este ca, pe langa filmarile tip POV, Plaza apeleaza de data aceasta si la cinematografie clasica, ceea ce da un aer fresh noii serii. Actiunea implica o nunta, care se va transforma intr-o baie de sange si zombies. Ce naiba sa-ti doresti mai mult de la un horror old-school? :)

Ma jos puteti viziona varianta spaniola,fara subtitrare, dar nu cred ca este nevoie de asa ceva. Imaginile vorbesc de la sine. Enjoy!




3 comentarii:

Unknown spunea...

Si ce vin recomanzi pentru asociere?

Dan spunea...

Hai ca nu am vazut pana acum un horror in spaniola... recunosc ca ma complaceam in seria "Torrente"..:))
Suna bine "vamonos" in loc de "let's get out of here". Blair Witch l-am vazut in schimb si mi-a placut ideea, a doua oara in schimb cand am vazut-o reluata in alt film nu m-a mai atras.

Ciprian spunea...

@Nicusor, cred ca un Tempranillo ar merge bine, daca tot e spaniol :)

@Dan, cu Blair Witch exista legaturi doar ca mod de executie; per total, Blair pare o joaca de copii in comparatie cu REC :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp