Murviedro Crianza 2008

duminică, 22 ianuarie 2012

Ca si in cazul vinurilor italiene, nu am fost niciodata un mare fan nici al celor spaniole. Bineinteles, cu exceptia producatorilor traditionalisti din Rioja, gen Heredia, La Rioja Alta sau Vina Real. In rest, se cam stie povestea. Vinuri moderne, intens baricate dar, sa recunoastem, cu un raport calitate-pret destul de reusit, mai ales in categoriile inferioare de pret. Chiar si in aceste circumstante, exista momente in care patrund intr-un soi de "perioada spaniola", ca sa fac o scurta aluzie la Picasso :)

Murviedro este un producator din Valencia, iar vinul de fata este un cupaj de Tempranillo, Monastrell si Syrah, si care a petrecut 8 luni in butoaie de stejar american. Prea multe nu sunt de povestit in acest caz. Dupa cum ma asteptam, nasul este dominat de note puternic lemnoase, vanilie, ceva condiment. La capitolul fruct, predomina visina proaspata. Dupa o scurta aerare, apar si timide aluzii vegetale, tipice pentru Tempranillo. Gustul este direct, simplu, predomina tot lemnul, visina si fructe rosii de padure. Aciditate revigoranta, tanini rari si deloc agresivi. Final degraba trecatoriu si neinteresant.

Trecand peste notele lemnoase mult prea intense pentru gustul meu, pot spune ca exemplarul de fata nu este chiar atat de rau. Am apreciat lipsa unei extractivitati exagerate, ceea ce face ca vinul sa fie usor de baut, deloc agresiv si destul de proaspat. Detin si varianta Reserva a gamei, dar pana voi reveni cu impresii personale in aceste sens, puteti citi o recenzie aici. Un spaniol decent la circa 18 lei/sticla - Kaufland.


4 comentarii:

Berbecutio spunea...

Ha..p-asta nu l-am remarcat la ultima vizita in Kaufland; era interesant de vazut comparatia intre cele doua. Si apropo de incurcatura cu denumirile, poate o sa-mi fac si eu o crama: Chardonnay.SRL :)

Ciprian spunea...

:)) Hehe, mai degraba Chardonay SRL :D Dupa cum erau aragazele Metalica

lucian b. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
lucian b. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp