Bordeaux 2011: preturi, preturi si iar preturi

marți, 31 ianuarie 2012

Mai sunt aproximativ 2 luni pana la inceperea campaniei en primeur pentru recolta 2011 din Bordeaux. Cum obsesia mea pentru aceasta regiune nu a beneficiat de vreun antidot eficient pana acum, va voi plictisi si anul acesta cu relatari de la fata locului.

2011 se anunta a fi un an relativ modest pentru Bordeaux. Vremea a cam jucat feste unor regiuni, unde s-a lasat cu furtuni violente si distrugeri semnificative, mai ales in St. Estephe. Sauternes a avut parte de cea mai timpurie recolta de pana acum, iar unele voci spun ca va fi un an excelent pentru licoroase. In concluzie, cel putin pentru rosii, toti se asteapta ca preturile sa scada semnificativ, in comparatie cu ce nebunie a fost in cazul recoltei 2010.

Chateau Cos d'Estournel: una dintre cele mai afectate proprietati, in urma furtunilor din luna septembrie

O scadere va fi cu siguranta dar intrebarea cheie este: cat de mare va fi aceasta? Cei mai multi comercianti au cazut de acord ca preturile ar trebui sa o ia rapid la vale, daca cei din Bordeaux viseaza la o campanie en primeur reusita. Si cei mai importanti jucatori ar trebui sa dea tonul, asa cum s-a intamplat in 2008, atunci cand o mica minune a avut loc si Mouton Rothschild s-a lansat la un pret de 100 Euro/sticla.

In incheiere, m-a amuzat teribil o declaratie a lui Cristophe Salin, unul dintre directorii de la Chateau Lafite: "Anul trecut, multe chateaux-uri au dat dovada de aroganta in stabilirea preturilor". Cand astfel de truisme vin dinspre Lafite, nu pot decat sa rad in hohote.

2 comentarii:

Dan spunea...

Da ce aveti azi toti cu pretul..si tu si George..:)) Si eu pe FB cu vinurile astea noi...Price is in the air, se pare.
Oricum ma mir ca nu au scos si anul asta vreun grande anne... cu putin marketing se putea..:)

Ciprian spunea...

Pai cand vine vreo campanie en primeur in Bdx, pretul e primul pe lista :) Nu prea merge cu din astea, decat daca nu mai declara Parker ca anul asta e peste asteptarile sale. Atunci tine-te bine :))

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp