Montgras Chardonnay 2010 (Chile)

duminică, 8 ianuarie 2012

Daca doriti sa cumparati vinuri pe care sa le beti lejer, la o simpla masa de pranz, fara pretentii de complexitate, atunci va recomand sa trageti o fuga prin Kaufland. Dupa cum v-am spus deja, selectia de importuri s-a schimbat radical si puteti gasi vinuri la preturi decente, mai ales din Lumea Noua. Poate sunt si unele bombe, dar cu putin noroc, sare si iepurasul din palarie. Oricum, repet, lasati acasa asteptarile marete; vrajeala merge doar daca veti cauta vinuri usoare si necomplicate. Cum este si cazul acestui Chardonnay chilian, produs de Montgras.

Din cate se mentioneaza pe site-ul producatorului, vinul e obtinut cu ajutorul drojdiilor naturale, nevazand baricul, ci doar cuvele de inox. Intr-adevar, chiar daca vinul scoate fructul in fata, tinde sa nu exagereze si are un profil destul de retinut.

Culoare galben-pai stralucitoare. Nas cu note puternice de ananas, pepene, banane si citrice. Gustativ, vinul se prezinta simplu, destul de rotund, cu o usoara nuanta cremoasa. Fructele tropicale isi fac simtita din nou prezenta, dar totul se termina destul de rapid si fara complicatii. Aciditatea este medie, bine integrata si ansamblul este binisor echilibrat. Va recomand sa-l incercati usor racit, alcool-ul iese din peisaj la temperaturi mai ridicate.

Proaspat, usor de baut si ok pentru banii ceruti - 19 lei/sticla. Este un vin care iti ofera doar cat trebuie, in suma respectiva. Nimic mai mult, nimic mai putin.

4 comentarii:

Berbecutio spunea...

Din categoria NU: Amarone - 55 de lei.

Ciprian spunea...

:)) Pai un Amarone la banii astia e cam suspect

Dan spunea...

Si mie mi s-a parut suspect Amarone ala...l-am cautat pe net, nu am gasit multe de el. M-a mai lamurit RAzavan ca nu e ce trebuie sa fie.
Montgras de mai sus imi sarise si mie in ochi si ma astetpam la un vin corect. Mai au o reserva, rosu, CS cu Shiraz parca, care e privita mai bine pe afara. Cel putin editiile trecute.

Ciprian spunea...

Mda, dar la 32 de lei parca nu ma tenteaza CS+Syrah

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp