De ce si pentru cine scriu?

joi, 19 ianuarie 2012

Iata doua intrebari pe care, probabil, multi dintre bloggerii de vin si le-au pus. Inspirat fiind de unele comentarii la unul dintre articolele lui Bogdan, m-am hotarat sa-mi expun mai pe indelete motivele pentru care a aparut acest blog si care sunt "tintele" propuse.

Inainte de a porni cu aberatiile, doresc sa o citez pe Mona, cu al carei punct de vedere sunt 100% de acord: "Cred ca ar trebui sa scriem in primul rand despre ceea ce ne motiveaza interior si mai putin despre ce credem ca ar vrea publicul." Bingo, dragii mei! Este exact ceea ce m-a determinat sa scriu despre experientele mele cu diverse vinuri incercate. Am ales sa scriu despre vin pentru  ca asa am simtit. In primul rand, este o mare pasiune pe care doresc sa o impartasesc si altora. Nu o bag nimanui pe gat, este alegerea fiecaruia daca imi ia in seama sau nu "expertizele".  Mai demult, discutand cu George pe aceeasi tema, confratele galatean imi spunea ca exista si o doza marisoara de vanitate in toata aceasta afacere. Bineinteles ca exista, dar nu cred ca este sentimentul prioritar care te face sa pornesti la drum cu asa ceva. Poate ea vine mai tarziu, odata ce incepi sa ai din ce in ce mai multi cititori sau atunci cand anumiti producatori incep sa-ti trimita acasa mostre gratuite spre degustare :)

Si acum, despre ce fel de vinuri ar trebui sa scriu? Pai tocmai, nu ar trebui sa scriu despre un anume tip de vinuri. De ce? Raspunsul e simplu si a fost dat chiar mai sus. Cu toate ca publicul este un factor important in supravietuirea unui blog, pana la urma scriu despre ce doresc si ce imi place. Acest lucru l-am repetat de nenumarate ori si tin sa-l amintesc constant la sfarsitul fiecarei note de degustare. Parerile sunt cat se poate de subiective si reflecta viziunea de moment asupra unui vin. Astfel, publicul care simte ca are gusturi si viziuni apropiate de cele exprimate de mine, ma va urmari in mod constant. Nu am pornit la drum cu un public tinta in gand. Poate unii asa incep, nu este si cazul meu. Nu voi scrie despre vinuri entry-level, pentru ca asa doreste o parte a publicului. Voi scrie despre astfel de vinuri doar atunci cand mi se pune pata pe ele si pentru ca nu sunt angajatul nimanui. Este valabil si pentru vinuri mai scumpe sau mai stiu eu din ce categorii.  Din pacate pentru unii, nu detin vreun Wine Advocate, sa-mi permit o armata de oameni care sa deguste vinuri din toate regiunile lumii si pe categorii de pret bine delimitate. Asa ca alegerile mele au la baza bugetul personal de moment si dorinta mea de a incerca chestii cat mai diverse si in toate palierele de pret. Asta e tot. Nu vreau sa jignesc publicul sub nici o forma. Cei care imi cunosc gusturile si care ma citesc in mod constant, stiu despre ce este vorba in propozitie. Pana la urma, sunt finantele proprii si personale in joc.

Si nu uitati: pentru a face diferenta dintre un vin mic si unul mare, trebuie sa le incercati pe ambele :)


9 comentarii:

Dan spunea...

Ar trebui sa pui postarea de mai sus undeva la vedere, sa nu se piarda printre altele in viitor...:)
In rest, asa cum le spuneam si Monei si lui Bogdan: Thumbs Up!
Rolul meu principal nu este sa educ piata si sa recomand vinuri din anumite categorii de pret. Si nu sunt in nici un caz si nici nu vreau sa devin un fel de sommelier online...scriu doar despre vinurile cu care ma intalnesc. Intalnirile sunt fie aleatoare fie voite, fie influentate de buget, stare de spirit, curiozitate, etc..adica de chestii personale si subiective.

Berbecutio spunea...

Cred ca e ceva in atmosfera, ma apucasem si eu de un post exact pe subiectul asta, apoi am vazut la Bogdan, acum si tu...

George Mitea spunea...

Protestele sunt de vina. Simtim nevoia sa ne exhibam si noi...:)

Ciprian spunea...

@Dane, multumesc!

@Mihai, o fi ceva, cred ca vine iarna cu adevarat :))

@George, probabil de la asta ni se trage :) Dar, cum bine ai obs si tu, astfel de proteste ma fac sa rad cu lacrimi

Dan spunea...

@George & Berbecutio: asa sunt romanii, tzutzeri si fiecare are cate o parere, ii place sa o exprime si o apara cu indarjire. Iar noi cu blogurile suntem Creme de la Creme..:)
Pai din ce am vazut pe la TV zilele astea fiecare din piata a iesit cu cerinta lui...parca e o noua moda: protestatarul si revendicarea. Nici manifestatiile nu mai sunt ce au fost...asta cred ca e semn ca imbatranesc..:)
De aia ii invidiez uneori pe nemti. Si tot de aia nu as putea sa traiesc printre ei. Ca sa citez un prieten intors de acolo ( de fapt de acolo se cam introc toti, nu ramen unul neam): Mori de plictiseala si de ordine dom'le!

mona spunea...

Multumesc pentru citare, Ciprian. Cred ca ai dreptate, toate tipurile de vin trebuie incercate. Iar piatra de incercare e momentul in care treci de la cele mari la cele mici, dupa ce initial ai urcat de la cele mici la cele mari. Iar ca sa poti ramane onest in fata vinului trebuie s-o faci si pe asta...

Ciprian spunea...

Corect, Mona, spot on inca o data :)

Berbecutio spunea...

Foarte tare noul look al blogului!

Ciprian spunea...

Mersi, Mihai, dar nu-i mare lucru :) M-am jucat si eu cu sabloanele. Tot astept sa rezolve blogger problema gadget-urilor la Dynamic Views, sa pot trece la acel tip de sablon

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp