Linderhof Trocken 2011 (Germania)

joi, 23 ianuarie 2014

De aceasta data, este vorba de un spumant produs in Deutschland, special pentru Lidl, din cate se pare. Partea cu adevarat interesanta este pretul modic la care se vinde: 13 lei. Da, ati citit bine, un spumant sec, cu mentiunea anului de recolta pe eticheta (vintage, daca e sa fim mai fancy), se poate da la banii astia.

Cum s-a prezentat? Ei bine, va pot spune ca are miros si gust de vin, lipsit de intensitate aromatica dar curat in exprimarea lui limitata; predomina notele de mar verde, nuantele drojdioase nu prea sunt de gasit. Gustativ, atacul este destul de viguros si proaspat, fructul copt isi face simtita prezenta, exista si o senzatie dulceaga pe acolo (la nemti, trocken nu exclude un rest de zahar generos), dar neintruziva sau deranjanta peste masura. Aciditate buna si echilibru surprinzator de reusit pentru maldarul de bani ceruti.

Sincer, nu cred sa existe un spumant mai curat pe piata noastra, la doar 13 lei. Poate ma insel, nu le-am incercat chiar pe toate. Da, este un vin simplu, dar isi face datoria cu varf si indesat. Si mai retineti un aspect: a intrat deja in al 3-lea an de viata, fara vreun semn de oboseala sau oxidare prematura. Ce naiba sa-ti doresti mai mult la acesti bani?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp