Camille Cayran Cairanne La Reserve 2010 (Franta)

sâmbătă, 7 iulie 2012

Un "albicios" clasificat Cotes du Rhone Villages si in a carui componenta intra soiuri inedite ca: Grenache Blanc, Clairette, Rousanne, Marsanne si Bourboulenc. Pentru cei interesati de concursuri, a impuscat o medalie de aur la Paris. Nu prea am inteles de ce, dar cu siguranta sunt altii mai priceputi ca mine.

Culoare galben auriu. Nas interesant, dominat clar de note florale intense. Fructe albe, o idee de banana, ceva citrice dar bine ascunse sub ansamblul floral. In gura, vinul debuteaza in forta, cu o senzatie de corpolenta bine infipta, prune albe bine coapte, putin mango si, din nou, acele nuante florale prezente in nas. Finalul insa m-a dezamagit putin, in special datorita unor note amarui cam deranjante pentru mine. Extrem de migdalat si cu o prea puternica nota de sambure de caisa necoapta. In plus, aciditatea este una moderata si nu prea ajuta la balansarea acestor atacuri amarui.

Si mai e ceva. Vinul se comporta mult mai bine la temperaturi scazute. Fiecare grad in plus aduce in nas o neplacuta adiere de alcool. Un exemplar si cu bune si cu rele, dar destul de ok la circa 7 Euro - Vinexus.


2 comentarii:

BogdanC spunea...

Nu stiu ce asteptai de la un cupaj de 5 soiuri, din care 4 cel putin rar intalnite (ca sa nu zic obscure). In plus si pretul. Doar nu o fi Bila de Galati.

Ciprian spunea...

Faptul ca sunt rar intalnite, nu inseamna ca nu pot da un vin foarte bun. Am baut un rosu grecesc dintr-un soi mult mai obscur decat astea de mai sus, si a fost incredibil de bun. Bate la fund tot ce inseamna rosu romanesc la pret mai mare (15 euro adica). Asteptari mari nu am aproape de la nici un vin, e o tactica mai sanatoasa :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp