F'autor - Riesling de Rhin 2008 (Rep. Moldova)

marți, 22 martie 2011

Ok, de fapt pe eticheta veti gasi scris "Riesling de Rein", dar cred ca este evident unde se bate. Dupa ce mai toata gama acestui producator m-a impresionat placut cu ocazia Goodwine, am gasit de cuviinta sa insfac o sticla de Riesling pentru a o studia pe indelete in barlogul meu propriu si personal.

Culoare: galben-deschis, placut ochisorilor.

Nas: neasteptat de tipic, fresh, cu note de fan proaspat cosit, lime, mar verde, grapefruit si flori de salcam. Bineinteles, nu putea lipsi si o usoara mineralitate care sa-i dea o nuanta de complexitate. Un registru care mi-a amintit, pe alocuri, de Alsacia.

Gust: destul de corpolent, rotund, cu o prezenta agreabila in gura. Nuantele de citrice si fructe albe proaspete sunt foarte bine echilibrate de o aciditate sustinuta pe final. Post-gust destul de persistent cu o vaga impresie de miere de salcam. Nu va lasati dusi de nas de acest aspect, pentru ca vinul este cat se poate de sec in exprimare. Cum toate aceste elemente sunt bine inchegate, suspectul nostru are chiar si un mic potential de invechire.

Daca ar fi sa-l compar cu recent lansatul Rheinriesling autohton de Lacerta, as spune ca moldoveanul il cam bate la fund la toate capitolele. In opinia mea, bineinteles. Acest F'autor da impresia ca are personalitate si destul caracter, ceea ce nu prea pot spune despre Lacerta noastra.

Ruxanda Lipcan, manager de vanzari si marketing la F'autor, m-a asigurat ca vinurile acestei case au fost primite neasteptat de bine la Goodwine. In consecinta, sunt sanse mari ca acestea sa patrunda si pe piata noastra cat de curand. Daca va veti intalni cu ele, nu ezitati sa le incercati. Mai exista un Merlot si un Cab. Sauvignon 2009, care promit destul de multe in viitor.

1 comentarii:

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp